X

Φωτιά και στην Κάλυμνο: Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο - Σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις του νησιού

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάλυμνο, για να μην υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς που έκανε σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων

Γράφει: TheToc team

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου 4/7 στην Κάλυμνο, όταν ξέσπασε φωτιά σε περιοχή του νησιού, η οποία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε γρήγορα.

Οι φλόγες έκαψαν χαμηλή βλάστηση εντός χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, συνεργεία του Δήμου Καλυμνίων και υδροφόρες, δίνοντας μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλυμνίων, Γιάννης Μαστροκούκος, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πλέον σαφώς βελτιωμένη και το μέτωπο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Ωστόσο, οι δυνάμεις που επιχειρούν θα παραμείνουν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.