X

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική - Από την αριστερή λωρίδα προς Κόρινθο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάγγισης - Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας από την φωτιά που ξέσπασε στο βυτιοφόρο.

Γράφει: TheToc team

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάγγισης σε άλλο όχημα του επικίνδυνου φορτίου που μετέφερε το βυτιοφόρο, το οποίο έπιασε φωτιά λίγο μετά τις 12:30 στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, με δεδομένο ότι το βυτιοφόρο ήταν φορτωμένο με υγραέριο.

Διαβάστε Επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ασφάλεια των πολιτών είχαν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου. Το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 20:30, άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και περίπου μια ώρα αργότερα δόθηκε στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα από το 45ο έως το 47ο χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο. Εκεί που βρίσκεται το βυτιοφόρο.

Για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ωστόσο, πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην παλαιά εθνική.

Το χρονικό του ατυχήματος

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μεσημέρι της Πέμπτης το βυτιοφόρο, που κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, τυλίχτηκε στις φλόγες στο ύψος της Κακιάς Σκάλας και συγκεκριμένα στο 45ο χλμ.

Ευτυχής, ο ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, καθώς πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα που μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, με 27 πυροσβέστες και εννέα οχήματα να μεταβαίνουν στο σημείο και να θέτουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οδηγός του βυτιοφόρου είδε ξαφνικά από τον καθέφτη καπνούς, τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διασαφηνιστεί, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο της διαρροής.

Προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού

Από την φωτιά προκλήθηκαν προβλήματα και στα δρομολόγια του Προαστιακού, με την Hellenic Train να ενημερώνει το επιβατικό κοινό.

Η τελευτάια ενημέρωησ θέλει τους συρμούς της γραμμής του Κιάτου, να εκτελούνται μέχρι νεοτέρας, στο τμήμα Πειραιάς - Μέγαρα - Πειραιάς.