Αναστάτωση προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρα (24/8) στη Νέα Σμύρνη, όταν φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Προύσης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα, με ισχυρές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο και να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, προκειμένου να μην επεκταθεί σε γειτονικούς χώρους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι περισσότεροι ένοικοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα τους καπνούς και τις φλόγες και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την πολυκατοικία μέσω του κλιμακοστασίου.
Ένας από τους κατοίκους περιέγραψε πως κατάλαβε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά όταν άκουσε έναν θόρυβο και λίγο αργότερα αντίκρισε καπνό και φλόγες από το παράθυρο του σπιτιού του. "Άκουσα έναν θόρυβο κάτω και μετά είδα καπνό και φλόγες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, ένοικοι ειδοποίησαν τους υπόλοιπους κατοίκους και εγκατέλειψαν το κτήριο. Παράλληλα, φρόντισαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, διευκολύνοντας την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστών στο εσωτερικό της πολυκατοικίας.