Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στην Κρήτη.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 11:45 και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπισή του.
Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες, με τη συμμετοχή μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και επτά πυροσβεστικών οχημάτων. Στην κατάσβεση συνδράμει και εναέριο μέσο, καθώς έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα, ο Δήμος Μυλοποτάμου υποστηρίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων διαθέτοντας υδροφόρες.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, η περιοχή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας 3, γεγονός που καθιστά αυξημένη την επιφυλακή των αρμόδιων Αρχών.
Για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ρεθύμνου.