X

Φωτιά στη Ρόδο: Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στα πλευρά όταν γλίστρησαν και κύλησαν σε απότομη πλαγιά βουνού.

Γράφει: TheToc team

Τραυματισμό υπέστησαν, κατά την επιχείρησή τους στη φωτιά της Ρόδου σε Μονόλιθο και Σιάννα, δύο στελέχη της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη "Ροδιακή", οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στα πλευρά όταν γλίστρησαν και κύλησαν σε απότομη πλαγιά βουνού.

Διαβάστε Επίσης

Οι τραυματισμοί που υπέστησαν δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαροί, ωστόσο το κλιμάκιο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που ήταν στην περιοχή, τους μετέφερε με φορείο σε προσβάσιμο σημείο όπου τους παρέλαβαν διασώστες του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Ρόδου, έτσι ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον διοικητή της 11ης ΕΜΟΔΕ, που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών και φέρει τραύματα στην μέση μετά από πτώση σε βράχια. Ο δεύτερος πυροσβέστης έχει σπάσει τα πλευρά του.

Στα μέτωπα της φωτιάς, όλες οι εστίες είναι υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών παραμένουν στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν οι δυο φωτιές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε Επίσης