Φωτιά ξέσπασε στην Αρτα το μεσημέρι της Παρασκευής όπου σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη εκκενώνεται η περιοχή Κομπίτι.
"Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κομπότι της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας απομακρυνθείτε προς Γήπεδο Σελλάδων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών" αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη μέσω του 112.
Η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στο Κομπότι, ενώ στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
Νωρίτερα, στις 14:50 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο καλούσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κομποτίου Άρτας, λόγω της πυρκαγιάς που να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω drone, αξιοποιώντας θερμικές και οπτικές κάμερες.
Φωτό epiruspost.gr