X

Φωτιά στην Αττική: Μάχη για να μην περάσει στην Πάρνηθα το πύρινο μέτωπο του Κρυονερίου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς πριν αυτό περάσει την Εθνική Οδό και απειλήσει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

Γράφει: TheToc team

Με κατεύθυνση προς τα πρώην βασιλικά κτήματα αλλά και την Πάρνηθα κατευθύνεται η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουλίου από τις Αφίδνες και γρήγορα κινήθηκε προς Δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο.

Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής καταβάλουν πλέον υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν το μέτωπο πριν αυτό περάσει την Εθνική Οδό και απειλήσει τον Εθνικό Δρυμό, με την πτώση των ανέμων να βοηθάει στην κατάσβεση.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασοκομάντος, 44 οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη. Δυνάμεις του ΕΚΑΒ με 4 ασθενοφόρα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Δροσοπηγής και μέχρι στιγμής χρειάστηκε να επέμβουν για τη διακομιδή ηλικιωμένης με παθολογικά προβλήματα. Επίσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για τη δασική πυρκαγιά στη Δροσοπηγή καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν το Κρυονέρι μέσω Εθνικής Οδού προς Αθήνα. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Δροσοπηγής έλαβαν μήνυμα για να εκκενώσουν προς Αφίδνες.

Η Τροχαία έκλεισε την οδό Λεύκης από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη στο Κρυονέρι.

Tα μηχανήματα των ΟΤΑ ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ενώ στο έργο τους συνδράμουν και αρκετοί εθελοντές. ώστε να μην απειλήσει τον πυρήνα του δάσους Τατοΐου και τα πρώην βασιλικά κτήματα, τα όποια πριν από λίγα χρόνια είχαν υποστεί σημαντικές ζημές από την πυρκαγιά που είχε πλήξει την Πάρνηθα.

Διαβάστε Επίσης