X

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Νέα εστία στην Πάστρα - Η περιοχή είχε καεί στις αρχές Αυγούστου

Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Γράφει: TheToc team

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πάστρα της Κεφαλονιάς, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να κινητοποιούνται για την αντιμετώπισή της.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 26 πυροσβέστες, με τη συμμετοχή δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 16ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν υποστήριξη και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Η περιοχή είχε καεί στις αρχές Αυγούστου

Η πυρκαγιά εκδηλώνεται στην ίδια ευρύτερη περιοχή που επλήγη από τη μεγάλη φωτιά της 1ης και 2ας Αυγούστου.

Τότε η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 23:20 και είχε οδηγήσει σε αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 και απομακρύνσεις κατοίκων και επισκεπτών από χωριά της νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς.

Ακριβώς γι’ αυτό η σημερινή εστία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η περιοχή φέρει ακόμη έντονα τα σημάδια της προηγούμενης πυρκαγιάς.

Παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης, έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κέρκυρας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η νέα πυρκαγιά.

Διαβάστε Επίσης