X

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάστρα - Ήχησε το 112 για εκκενώσεις

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στη μάχη με τη φωτιά συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Γράφει: TheToc team

Αντιμέτωπες με ακόμη ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο στη χώρα βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή Πάστρα της Κεφαλονιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδόθηκαν αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 για την προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από οικισμούς που απειλήθηκαν.

Η φωτιά ξέσπασε στις 23:20 του Σαββάτου και, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κρίθηκε απαραίτητη η συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων της 19ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 12 πυροσβεστικά οχήματα.

Παράλληλα, από τις πρώτες πρωινές ώρες στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενισχύοντας τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς από αέρος.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Έξι μηνύματα από το 112

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, καθώς έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Πάτρας δέκα επιπλέον πυροσβέστες μαζί με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Σημαντική είναι και η συμβολή του Δήμου Αργοστολίου, ο οποίος διαθέτει υδροφόρες και μηχανήματα έργου για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προχώρησαν σε σειρά προληπτικών εκκενώσεων, καθώς η φωτιά εξελισσόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά εκδόθηκαν έξι μηνύματα μέσω του 112, εκ των οποίων τα πέντε αφορούσαν την άμεση απομάκρυνση κατοίκων από οικισμούς που βρίσκονταν κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη στις 00:20, ενημερώνοντας όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ακολούθησαν διαδοχικές οδηγίες εκκένωσης για τις περιοχές Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειό, Κάτω Κατελειό, καθώς και για τους οικισμούς Χιονάτα, Θηράμονα και Μαυράτα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν προς ασφαλείς περιοχές, κυρίως προς το Αργοστόλι, αλλά και προς Ρατζακλί και Σκάλα, ανάλογα με την περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε Επίσης