
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας.
Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.
![Φωτιά στην Πάτρα: Ζημιές σε σπίτια, κάηκαν αυτοκίνητα στο Γηροκομειό [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/90/90216a1be3d8426594e277b728f9a722.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις. Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κοντά στο "Καραμανδάνειο" νοσοκομείο Παίδων, στο "Κωνσταντοπούλειο" ευγηρείο, στο θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο "Μέριμνα" και σε κατοικίες, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, αν αυτό απαιτηθεί.
Όσον αφορά τις ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.



"Μέσα σε δύο ώρες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην Πάτρα, απειλώντας σπίτια αλλά και δομές Υγείας", αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ για τις έγκαιρες και ασφαλείς εκκενώσεις, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους υγειονομικούς, στους εθελοντές, και βεβαίως στους πυροσβέστες και στους πιλότους μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν.
Μέσα σε δύο ώρες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πολύ επικίνδυνη #πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους - αστικού ιστού στην #Πάτρα, απειλώντας σπίτια αλλά και δομές Υγείας.
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 9, 2024
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ για τις έγκαιρες και…
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την φωτιά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "βιώσαμε κάποιες από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή που δεν βρίσκεται απλά στις παρυφές, αλλά ουσιαστικά, στο κέντρο της Πάτρας" και πρόσθεσε:
"Από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Δήμο Πατρέων, την 6η υγειονομική περιφέρεια και τους εθελοντές, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά κυρίως να μην απειλήσει ζωές. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση μέχρι την πλήρη και οριστική εξουδετέρωση της συγκεκριμένης απειλής, αλλά και δεδομένης της πολύ υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει για όλη τη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες και ώρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι συμπολίτες μας στην Πάτρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε σε δηλώσεις ότι "η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή" και συνέχισε: "Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr