
Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά των 8 ενηλίκων από το Καζακστάν για τη φωτιά στην Υδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για εμπρησμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, ζητήθηκε επίσης η συνδρομή των αρχών του Καζακστάν.
Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις πριν την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων
Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πλέον έχει εμπλακεί και το Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προκαλεί απορίες το γιατί οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού δεν ζήτησαν εξηγήσεις από τους τουρίστες, αλλά περιορίστηκαν να συλλάβουν μόνο τα μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στλην Ύδρα στις 26/06, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.
Επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ
Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός του ΠΣ διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.
Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού κρίθηκαν προφυλακιστέοι, παρότι δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πυροδότηση των πυροτεχνημάτων. Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν καν τι συνέβη στον όρμο όπου είχαν αγκυροβολήσει. Ανακριτής και εισαγγελέας ωστόσο δεν πείστηκαν από όσα δήλωσαν. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.
Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής μετέβησαν στον όρμο που ξέσπασε η φωτιά και βρήκαν υπολείμματα από κροτίδες. Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η φωτιά ξεκίνησε μεν από πυροτεχνήματα, τα οποία όμως δεν έπεσαν από τη θαλαμηγό, αλλά πυροδοτήθηκαν από άτομα που είχαν βγει από αυτή, και με το βοηθητικό σκάφος είχαν πάει στην παραλία, από όπου και πυροδοτήθηκαν τα πυροτεχνήματα στο πλαίσιο κάποιου πάρτι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr