Εξακολουθεί και μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.
Όπως αναφέρει το Korinthos.tv, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για προληπτική εκκένωση του οικισμού Δράσσα και του ράντζου-κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Λίγο αργότερα, εντολή για εκκένωση δόθηκε και στο Ρυτό Κορινθίας.
Οι ισχυροί άνεμοι τροχοπέδη στην προσπάθεια των πυροσβεστών
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο προκαλούν ανησυχία οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Η εταιρία ΣΤΡΑΒΩΝ έχει εγκαταστήσει μετεωρολογική κάμερα κοντά στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο Λουτράκι, η οποία κατέγραψε την εξέλιξη της φωτιάς από νωρίς το απόγευμα, την οποία και μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.
Το προγνωστικό σύστημα ταχείας απόκρισης IRIS του Εθνκού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενεργοποιήθηκε χθες, 22 Ιουλίου 2020, για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις Κεχριές και επεκτάθηκε και σε γύρω οικισμούς. Η ενεργοποίηση του συστήματος έγινε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ).
Στον επόμενη χάρτη δίνεται η πρόγνωση του IRIS για τη μεγάλη φωτιά, κάποιες ώρες μετά την έναρξή της. Τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση του ΕΣΚΕ και θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα, σήμερα.



"Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού"
"Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές", δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εξήγησε, "οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο". Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, "οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες".
Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: "Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών".

Ανεπιβαβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δέκα καμένα σπίτια, ωστόσο με σιγουρία γνωρίζουμε πως έχει καεί ολοσχερώς ένα σπίτι στο Αλαμάνο. Οπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.
Υπενθυμίζεται πως λόγω της ανεξέλεγκτης έκτασης που πήρε η φωτιά την Τετάρτη, εκκενώθηκαν προληπτικά έξι οικισμοί αλλά και ένα οικοτροφείο για ΑμΕΑ. Όλοι οι κάτοικοι των οικισμών αλλά και οι διαμένοντες στο οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, κοντά στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από Korinthos.tv
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr