X

Φωτιά στο Κάστρο Βοιωτίας: Πολύ κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ - Πυρκαγιά και στο Κιλκίς

Και στα δύο πύρινα μέτωπα καίγεται χαμηλή βλάστηση - Δεν απειλούνται σπίτια.

Γράφει: TheToc team

Δύο πυρκαγιές μαίνονται παράλληλα στη χώρα. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Αξιούπολη του Κιλκίς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από το πύρινο μέτωπο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση έξω από το Κάστρο Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι και μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται 8 οχήματα της πυροσβεστικής, μία ομάδα πεζοπόρου, ενώ πριν λίγο άρχισαν ρίψεις από 3 αεροσκάφη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Στερεάς, όπως επίσης και εθελοντές αλλά και κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε πεδινή έκταση.

Διαβάστε Επίσης