Στην προσαγωγή ενός υπόπτου, ηλικίας 76 ετών, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη, προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Για την άμεση διερεύνηση και εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς, μετέβη στη Θεσσαλονίκη ειδικό κλιμάκιο έμπειρων στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Θεσσαλονίκης στις έρευνες.
Μετά από μεθοδική έρευνα, συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων, καθώς και την εξέταση μαρτυρικών καταθέσεων, επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 76χρονου, ο οποίος είχε αρχικά προσαχθεί ως βασικός ύποπτος για την πρόκληση της φωτιάς.
Ο άνδρας οδηγήθηκε για περαιτέρω έλεγχο, ώστε να εξακριβωθεί εάν βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών κατά τον χρόνο εκδήλωσης του συμβάντος, καθώς -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- φέρεται να μην ήταν νηφάλιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης και την ομολογία του, ο 76χρονος έβαλε τη φωτιά, όταν προέβη σε επικίνδυνη συμπεριφορά με το όχημά του, καθώς προκάλεσε σπινθήρες που είχαν ως αποτέλεσμα την εκδήλωσή της.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επίσης ότι παρουσίαζε εμφανείς ενδείξεις μέθης.
Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς και οδηγείται ενώπιον των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης και της συντονισμένης δράσης από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και του ΑΚΑΕΕ Θεσσαλονίκης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr