Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σοφικό Κορινθίας, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 17, 2024
Λίγο αργότερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, 30 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 19 εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, τα δύο είναι συντονιστικά. Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
![Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες - Μήνυμα 112 - Επιχειρούν 19 εναέρια μέσα [βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/bc/bc1e0a0ea3ec4eba93c23ab625144fea.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2024
🆘 Δασική πυρκαγιά 🔥 στην περιοχή #Σοφικού
❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
Κινδύνευσαν πυροσβέστες
Η κινητοποίηση της Π.Υ. ήταν ταχύτατη, ενώ λίγο πριν τις 14:00 κινδύνεψαν πυροσβέστες.
Εποχικός πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του, σύμφωνα με το Korinthostv.gr.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο εκείνος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.
Παράλληλα δύο ακόμη πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά.
Και οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα.
Οι Αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Επιδαύρου από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.
Η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς.
Οι πυροσβέστες την χαρακτηρίζουν ως "δύσκολη πυρκαγιά" καθώς έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση το συγκεκριμένο μέτωπο.
Η ανακοίνωση των υπευθύνων της παιδικής κατασκήνωσης
Καθησυχαστικοί είναι οι υπεύθυνοι της παιδικής κατασκήνωσης "The Ranch" που βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθίας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν σχετικά η φωτιά βρίσκεται μακριά από τις εγκαταστάσεις τους και δεν κινδυνεύουν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr