Καρδιακό επεισόδιο υπέστη πυροσβέστης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας που επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια. Ο ο πυροσβέστης, πενταετούς υποχρέωσης όπως έγινε γνωστό διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής, διασωληνωμένος.
Κατά την κατάσβεση της φωτιάς 3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα ένας Επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη ωστόσο η μάχη για την κατάσβεσή της και τις αναζωπυρώσεις θα είναι ολονύχτια. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.
Β. Βαθρακογιάννης: Οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα
O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews ανέφερε: "Η πυρκαγιά πραγματικά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και σε δύσβατη περιοχή με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά βεβαίως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της".
Ο κ. Βαθρακογιάννης επιβεβαίωσε: "Αυτή τη στιγμή στο πεδίο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασικών κομάντος και 37 οχήματα και επίσης έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 22 εναέρια μέσα, 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα".
Σχετικά με του ανέμους που πνέουν στην περιοχή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε: "Όχι, δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ένταση των ανέμων. Την πρώτη στιγμή κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαμε ανέμους που σχετικά ήταν ισχυροί στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η ένταση των ανέμων, γεγονός που έχει βοηθήσει σίγουρα τη βελτίωση της κατάστασης και περαιτέρω, βεβαίως, στις επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων μέσων".
"Σε κάθε περίπτωση, δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία" είπε καταλήγοντας ο κ. Βαθρακογιάννης.
φωτο korinthostv.gr