Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (3/7) σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα στη Λεωφ. Μαραθώνος στη Ραφήνα, μετά τα φανάρια της Καλλιτεχνούπολης κοντά στην Αρίωνος.
Η φωτιά εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και πρασίνου, ενώ χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική "δύσκολη και επικίνδυνη".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή ενώ με βάση το κανάλι οι φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΕΡΤΝews, Φάνη Παπαθανασίου, ο πυκνός καπνός από τη φωτιά κατευθύνεται προς τα Σπάτα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς λόγω του πυκνού καπνού έχει κλείσει ένας αεροδιάδρομος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε πτήσεις.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του irafina υπάρχει διακοπή ρεύματος στο Πικέρμι και όπως γράφει το σάιτ η φωτιά έχει περάσει από την απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Μαραθώνος.
Ενισχύονται οι δυνάμεις
Λόγω της εξέλιξης της κατάστασης ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 104 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, εθελοντές. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Νωρίτερα εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερο Πεύκο Ραφήνας.
Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα εκκένωσης "112" στους κατοίκους της περιοχής. "Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγια Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος, απομακρυνθείτε μέσω λεωφ. Μαραθώνος, προς γήπεδο Αρτέμιδος. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών", ανέφερε το μήνυμα.
Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήδη βρίσκονται και επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής από την Παλλήνη, τη Νέα Μάκρη, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα, καθώς και εναέρια μέσα και εθελοντές.
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
- Λεωφ. Μαραθώνος από τη συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα
- Λεωφ. Μαραθώνος από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Δημητρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, υπάρχει διακοπή ρεύματος στο Πικέρμι που ίσως οφείλεται από την φωτιά.
Δείτε τις φωτογραφίες: