Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Αμπέλα στη Σύρο, κοντά σε εξοχικές κατοικίες, σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε και έκαψε 2,5 χιλιάδες στρέμματα με χαμηλή βλάστηση.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι εστάλη μήνυμα από το 112 και οι κάτοικοι της περιοχής Τρία Λαγγόνια, απομακρύνθηκαν προς Ερμούπολη.
Σχετικά με την αιτία της πυρκαγιάς, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να δοθεί κάποια απάντηση, ωστόσο εκτίμησε ότι είναι πιθανό να οφείλεται στην ανευθυνότητα κάποιου πολίτη.
Σημειώνεται ότι το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Σύρου βρίσκεται στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Σε ύφεση η φωτιά στη Σύρο - Ήχησε το 112 βίντεο]](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/ba/bae3a41417da40ed997aee5543eea89f.jpg?anchor=topcenter)