Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) στην Ευκαρπία Κιλκίς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μετά από άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Ευκαρπία Κιλκίς, ενώ στο σημείο κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης εθελοντές και συνολικά 9 πυροσβεστικά οχήματα.
Παράλληλα, για την ενίσχυση της κατάσβεσης από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη, ενώ στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε ο Δήμος Κιλκίς με υδροφόρες.
Σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λάμβανε συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.
Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης.