Μαίνεται από τις 8 το πρωί η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Κουβαρά Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο σε ορισμένα σημεία έφτασε επικίνδυνα κοντά σε κατοικίες, κοντά στον οικισμό Άγιο Στυλιανό, όπου η φωτιά έχει κατακάψει τη χαμηλή βλάστηση, ενώ έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσμα που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο.
Πρόκειται για κτίσμα που φαίνεται να είναι κτηνοτροφική μονάδα. Σύμφωνα με την εικόνα από το σημείο, τμήμα του έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ορισμένα σημεία η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται υπό σχετικό έλεγχο.
Η φωτιά κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή την Πυροσβεστική, καθώς οι συνθήκες κρίθηκαν δύσκολες. Μέσα σε περίπου 40 λεπτά οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά και πλέον στο μέτωπο επιχειρούν 172 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 1ης και 8ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, και 41 οχήματα, (συμπεριλαμβανομένων 23 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 24 πυροσβεστών με 5 οχήματα από Ρουμανία που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών) ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες ο Δήμος Σαρωνικού.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία του μετώπου, με βασικό στόχο να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να αποτρέψουν την επέκτασή της προς κατοικημένες περιοχές.
Στις 08:10 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση και την ετοιμότητα όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και ακολούθησε στις 8.30 νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή του Αγίου Στυλιανού προς τα Καλύβια Θορικού.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Λαυρίου, από τη συμβολή με την οδό Αγίου Στυλιανού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο.