«Φρένο» από το ΣτΕ σε άλλους κλάδους

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους αποκλείει τυχόν διεκδικήσεις από άλλους κλάδους- Εντός τριμήνου αναμένεται να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί

freno-apo-to-ste-se-allous-kladous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με το σκεπτικό ότι οι ένστολοι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προστασία και μεταχείριση σε σχέση με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, η ολομέλεια του ΣτΕ ουσιαστικά θα αποκλείσει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την απόφαση με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν, μέσω του 3ου μνημονίου στους μισθούς στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστών κ.λπ.

Οι ένστολοι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προστασία 

Αυτό αναφέρουν νεότερες πληροφορίες από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας κατά την οποία, σχεδόν ομόφωνα, κρίθηκε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές από τη συγκεκριμένη ημερομηνία έως και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι η επίμαχη απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και να δημοσιευτεί εντός του επόμενου τριμήνου. Τα χρήματα που θα πρέπει να επιστραφούν στους ένστολους θα αυξάνονται συνεχώς καθώς το χρονικό διάστημα των αποζημιώσεων θα κριθεί από τη διάρκεια ισχύος της επίμαχης απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τις περικοπές. Μάλιστα εκτιμάται ότι το νέο οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί δεν μπορεί να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και να δημοσιευτεί εντός του επόμενου τριμήνου

Η κρινόμενη υπουργική απόφαση(οικ. 2834080022 /14.11.2012)εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου  4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016 (Μνημόνιο ΙΙΙ) και προβλέπει την υποχρέωση επιστροφής  των αποδοχών που είχαν ήδη καταβληθεί στους ένστολους αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.Ο νομοθέτης χαρακτηρίζει την αναδρομική αυτή επιστροφή από 1η Αυγούστου 2012 και μετά, ως «αχρεωστήρως καταβληθείσες» αποδοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook