
Ανατριχίλα προκαλούν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης κακοποίησης 15χρονης στην Πάτρα από τον κηδεμόνα της, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως κατήγγειλε το ίδιο το κορίτσι στο "Χαμόγελο του Παιδιού", ο θείος και κηδεμόνας του την κακοποιούσε, φτάνοντας στο σημείο να τη μαστιγώνει στην πλάτη και τα χέρια με καλώδιο φορτιστή και να τη γρονθοκοπεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Πελοπόννησος", ο 54χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη, είναι θείος και νονός της ανήλικης και μαζί με τη σύζυγό του, ανέλαβαν την επιμέλεια της από την ηλικία των 7 ετών, οπότε έφυγαν από τη ζωή οι γονείς της. Μάλιστα, το κορίτσι αποκαλούσε "μπαμπά και μαμά" τον κακοποιητή της και τη γυναίκα του, οι οποίοι είναι γονείς ενός ανήλικου παιδιού.
Αποτέλεσμα της συστηματικής κακοποίησης που φέρεται να υφίστατο η 15χρονη ήταν κατά πληροφορίες, ν’ αρχίζει ν’ αυτοτραυματίζεται, ενώ είχε εκδηλώσει αυτοκτονικό ιδεασμό.
Οι Αρχές της Πάτρας κινητοποιήθηκαν μετά από καταγγελία που έγινε στον Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Το πρόσωπο που κάλεσε τη γραμμή βοήθειας "1256" εκπέμποντας SOS, ήταν η ίδια η ανήλικη.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος, δηλώνοντας λακωνικά: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα μας καλούν τα ίδια τα παιδιά και μας ζητάνε να πάμε μαζί τους, για να καταθέσουν. Το 45% των κλήσεων είναι από παιδιά".
Το κορίτσι που με εισαγγελική εντολή φιλοξενείται από τη Δευτέρα, στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αν και απομακρύνθηκε από το σπίτι όπου διέμενε, παραμένει φοβισμένο και τρομοκρατημένο. Όπως μετέφεραν πηγές στην "Π", υπάρχουν στιγμές που είναι ιδιαίτερα ανήσυχη λέγοντας πως "φοβάται ότι θα την βρει και θα τη σκοτώσει".
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του 54χρονου στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Πάτρα, τον τελευταίο μήνα επιτέθηκε και χτύπησε τη 15χρονη -με καταγωγή από τη Μολδαβία- τουλάχιστον δύο φορές, στο σπίτι όπου διαμένουν. Την πρώτη φορά πριν το Πάσχα, τη "μαστίγωσε" στην πλάτη και στα χέρια με καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου, "προκαλώντας μελανιές και κοκκινίλες στο σώμα της". Η δεύτερη επίθεση κατεγράφη στις 9 Μαΐου, όταν και πάλι ο κατηγορούμενος ξέσπασε γρονθοκοπώντας την.
Είχε "μιλήσει" στο σχολείο
Αίσθηση προκαλεί η αναφορά που ήρθε σε γνώση της "Π", πως η 15χρονη είχε μιλήσει για το "μαρτύριο" που βίωνε σε εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτά, με τους υπεύθυνους ωστόσο να περιοριστήκαν στην κλήση του 54χρονου, ενημερώνοντάς τον σχετικά με τα λεγόμενα της ανήλικης. Όπως μεταφέρθηκε στην "Π", από αξιόπιστη πηγή: "Είναι δυνατόν να το λέει στο σχολείο και να καλείται ο κηδεμόνας να ερωτάται εάν κακοποιεί το παιδί;".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr