
Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε κλίμα φθινοπώρου, αφού υποχωρούν σταδιακά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα τις προηγούμενες.
Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σε άλλες περιοχές ωστόσο, παραμένει σταθερά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
![Βροχές και καταιγίδες από την επόμενη εβδομάδα - Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο [χάρτες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/ac/ac9e6dd1ef99423e9e440aab81872cde.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, οι νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και, στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ερχονται βροχές από την επόμενη εβδομάδα
Ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς σε διάφορες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.
Τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά από νωρίς το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα βόρεια μέχρι και
το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Σύμφωνα με το meteo, θα σημειωθούν βροχές και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr