Φυλάκιση 14 ετών σε χρυσαυγίτη για ρατσιστική επίθεση

Ο 20χρονος Κωνσταντίνος Κοντομούς είχε επιτεθεί σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση τον Σεπτέμβριο του 2012 - Στο εισαγγελικό πόρισμα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α η υπόθεση

fulakisi-14-etwn-se-xrusaugiti-gia-ratsistiki-epithesi
SHARE THIS
0
SHARES

Σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον χρυσαυγίτη Κωνσταντίνο Κοντομούς για την επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται στις υποθέσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας

Συγκεκριμένα ο Κοντομούς, που φέρεται να συμμετείχε ενεργά σε τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, συναυτουργία σε ληστεία,επικίνδυνη σωματική βλάβη εμπρησμός από πρόθεση του κουρείου του Πακιστανού, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν στις δύο ακόμα επιθέσεις που έγιναν το βράδυ της 22ης Σεπτεμβρίου του 2012 στη Μεταμόρφωση και για το αδίκημα της έκρηξης.

Οι υποθέσεις περιλαμβάνονται στο πόρισμα του εισαγγελέα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Στην ποινή το δικαστήριο δεν επιμέτρησε την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού εγκλήματος, παρά το ότι η εισαγγελική αγόρευση υπέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα των πράξεων, ενώ στον 20χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται στις υποθέσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας που έδωσε στη δικαιοσύνη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά τη δολοφονία Φύσσα, ενώ οι υποθέσεις περιλαμβάνονται στο πόρισμα του εισαγγελέα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook