Follow us

Φύλλο και φτερό η "Κιβωτός του Κόσμου": Στο μικροσκόπιο 15 άτομα - Δομές χωρίς άδεια, εξαφανίζουν έγγραφα και τιμολόγια

Η οικονομική έρευνα αφορά σε πρώτο στάδιο 15 στελέχη της ΜΚΟ, που είχαν συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια την τελευταία 5ετία, ή διευθυντικές θέσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντά στη μήνυση για τα περί ρατσισμού

Αποδείξεις και τιμολόγια από συναλλαγές, δεν βρέθηκαν μόνο στα λογιστήρια των δομών της Κιβωτού του Κόσμου σε Χίο και Καλαμάτα, αλλά και σε... κάδους απορριμμάτων. Εκτός από φορολογικά και οικονομικά έγγραφα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, που πραγματοποίησαν μια από τις χθεσινές έρευνες, εντόπισαν έκπληκτοι και ένα... μη δηλωμένο περίστροφο. Το επικίνδυνο εύρημα, που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από χώρους διαμονής ανηλίκων παιδιών, προκάλεσε τη σύλληψη της κοινωνικής λειτουργού, που είχε την ευθύνη για τη λειτουργία της δομής.

Την ίδια ώρα έγγραφα και στοιχεία από όλες τις δομές της "Κιβωτού του Κόσμου", έχουν συγκεντρώσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Οι τελευταίοι φάκελοι από τους χώρους φιλοξενίας της Μ.Κ.Ο. που ήρθαν στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις χθεσινές αιφνιδιαστικές έρευνες, κατευθύνονται ήδη στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας, όπου θα ακολουθήσει σαρωτικός έλεγχος για τους επόμενους 2-3 μήνες.

Πέταξαν στα σκουπίδια αποδείξεις και τιμολόγια

Σκισμένα τιμολόγια και αποδείξεις, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο χώρο της δομής της Καλαμάτας. Τα τιμολόγια ήταν κομμένα στο όνομα της "Κιβωτού του Κόσμου" και αφορούσαν αγορές που είχαν πραγματοποιηθεί το μήνα Νοέμβριο.

Αντίστοιχα ευρήματα είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί και στη δομή της Χίου κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη. Μάλιστα, άγνωστο πρόσωπο είχε προειδοποιήσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί: "Πετούν έγγραφα από τη δομή της Κιβωτού στο Αίπος της Χίου". Και αυτά τα κατεστραμμένα ευρήματα, αναμένεται να σταλούν στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί εάν κάποιος προσπάθησε να σβήσει ίχνη που αφορούσαν ενδεχόμενες ύποπτες συνδιαλλαγές.

Διαβάστε Επίσης

Το... "ουρανοκατέβατο" όπλο ήταν χρόνια στο συρτάρι

"Είχα ενημερώσει τους προϊσταμένους μου", φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η κοινωνική λειτουργός της δομής της Καλαμάτας, υποδεικνύοντας το σημείο που βρισκόταν αποθηκευμένο ένα περίστροφο. Όπως υποστήριξε, είχε εντοπίσει το όπλο πριν από χρόνια κατά τη διάρκεια... καθαριότητας στο χώρο και δεν γνώριζε σε ποιόν ανήκε. Η υπεύθυνη της δομής ακολούθησε τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια και εκεί συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι το περίστροφο που ήταν κλειδωμένο σε ένα συρτάρι, δεν ήταν δηλωμένο.

Οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του όπλου που πιθανότατα πρόκειται για πρόσωπο που εργαζόταν στο παρελθόν στο χώρο. Λίγο αργότερα η κοινωνική λειτουργός αφέθηκε ελεύθερη, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Πριν η έρευνα πάρει διαφορετική τροπή, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. είχε επισκεφτεί τη δομή για να συγκεντρώσει στοιχεία και έγγραφα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Διαβάστε Επίσης

"Σαρωτικοί" έλεγχοι σε όλες τις δομές

Καλαμάτα, Πωγωνιανή, Κόνιτσα. Και την Παρασκευή, οι Υπηρεσίες Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε χώρους της "Κιβωτού του Κόσμου" στην επαρχία. Αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν χώρα σε όλες τις δομές και τα σπίτια φιλοξενίας της Μ.Κ.Ο. προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας. Αν προκύπτουν αλλού είδους παραβάσεις, όπως π.χ. υγειονομικού χαρακτήρα, οι υπεύθυνοι των χωρών θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες. Είναι ενδεικτικό ότι στην περίπτωση της Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας της δομής.

Εκτός από τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τα λογιστήρια της Μ.Κ.Ο., ήδη από την Τετάρτη, τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν ξεκινήσει τις αποστολές των αιτημάτων προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να εντοπίσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, που διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του, συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού. Αυτή η οικονομική έρευνα αφορά σε πρώτο στάδιο 15 στελέχη της ΜΚΟ, που είχαν συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια την τελευταία 5ετία, ή διευθυντικές θέσεις.

Στη συνέχεια θα ελέγξουν τις εισροές και κυρίως τις εκροές χρημάτων και τους παραλήπτες τους. Συγκεκριμένα, θα εξετάσουν την περίπτωση εικονικών παραστατικών εισροών-εκροών χρημάτων, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις έρευνας ελεγχόμενων επιχειρήσεων. Παράλληλα οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία των ερευνώμενων προσώπων πριν την ενασχόλησή τους με τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, και την πιθανότητα αδικαιολόγητης μεταβολής τους στο πέρασμα των χρόνων.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΛΕΓΕ 03 Φεβ 2023 | 07:20

Μάρτυρας κατηγορίας "τα γυρίζει" για τον πατέρα Αντώνιο: "Χρηματίστηκα για να πω ψέματα" - Του κάνει μήνυση ο Ευαγγελάτος

Ο 23χρονος Ελλάδιος πήρε πίσω όσα έλεγε για την Κιβωτό και τον πατέρα Αντώνιο και τώρα λέει ότι πήρε λεφτά από εκπομπή για να πει ψέματα

ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ 02 Φεβ 2023 | 18:59

"Κιβωτός του Κόσμου": Αποκάλυψη για τις μαρτυρίες του Ελλάδιου που έκανε στροφή 180 μοιρών - Τα SMS και οι απειλές

Τι έχει συμβεί με τον Ελλάδιο της Κιβωτού του Κόσμου - Τα SMS του που αποδεικνύουν τι συνέβη

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ 31 Ιαν 2023 | 14:19

Συντριβή Φάντομ: "Σε μισό δευτερόλεπτο έγινε ό,τι συνέβη" - Τι λένε ειδικοί για την αεροπορική τραγωδία [βίντεο]

"Τα συλλυπητήρια στην πατρίδα που έχασε δύο άξιους μαχητές" αναφέρουν για την αεροπορική τραγωδία

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ 31 Ιαν 2023 | 12:05

Συντριβή Φάντομ: Και υποβρύχιο ρομπότ στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου κυβερνήτη

Αγωνιώδεις οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται, μετά τη συντριβή του Φάντομ, το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30 Ιαν 2023 | 19:31

Συντριβή Φάντομ: Ολονύκτιες έρευνες και αγωνία για τον αγνοούμενο 31χρονο κυβερνήτη - Τα πιθανά αίτια της τραγωδίας

Οι έρευνες για τον αγνοούμενο 31χρονο Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη θα συνεχιστούν και τις νυχτερινές ώρες - Ένα C-130, δύο ελικόπτερα και πλωτά μέσα του Λιμενικού επιχειρούν στην περιοχή

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 28 Ιαν 2023 | 09:26

Πατέρας Αντώνιος: "Είμαι σε άθλια κατάσταση - Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε"

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι της Κιβωτού ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου.

ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 24 Ιαν 2023 | 09:35

Μέσα στο 2023 η εικόνα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κοινοπραξία ExxonMobil – Helleniq Energy διενεργεί αυτήν την περίοδο σεισμικές έρευνες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 10 Ιαν 2023 | 19:50

Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 3 Φεβρουαρίου πήρε ο πατήρ Αντώνιος

Ο π. Αντώνιος δια των συνηγόρων του, ζήτησε και έλαβε χρόνο ώστε να ενημερωθεί για όσα καταμαρτυρούνται από πρώην φιλοξενούμενους σε δομές της "Κιβωτού"

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 09 Ιαν 2023 | 20:43

Ώρα εισαγγελέα για την "Kιβωτό": Ο πατέρας Αντώνιος πήρε προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εις βάρος του πήρε ο πατήρ Αντώνιος - Στις 27/1 στις εισαγγελικές αρχές

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Ιαν 2023 | 08:06

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο - Οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 08 Φεβ 2023 | 07:35

Σεισμός στην Τουρκία: Στην ομάδα της ΕΜΑΚ ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον 11χρονο Ανδρέα στο Αίγιο το 1995

28 χρόνια μετά τον πατέρα του, ο Κώστας Νίκας ανασύρει ένα 7χρονο κορίτσι μέσα από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στο Χατάι της Τουρκίας. Το 1995 ο Παναγιώτης Νίκας έβγαλε από τα συντρίμμια του Αιγίου τον 11χρονο Ανδρέα Μπογδάνο.

Ο "ΒΕΝΖΙΝΑΣ" ΤΟΥ "ΣΑΜΠΡΕΛΑ" 05 Φεβ 2023 | 10:31

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Οι εκκαθαρίσεις της Greek mafia και το παρα-αστυνομικό κύκλωμα

Η… 2η γενιά της GREEK MAFIA μετά τις δολοφονικές εκκαθαρίσεις των "παλιών" επεδίωκε την δημιουργία μιας "διεφθαρμένης παραστυνομίας"