Γαβρόγλου: Προσλήψεις εκπαιδευτικών και εισαγωγή στα ΑΕΙ με απολυτήριο

Χαρακτήρισε την Γ' λυκείου «τάξη φάντασμα» και επέμεινε εκ νέου ότι η εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση θα γίνεται με το απολυτήριο Λυκείου.

gabroglou-proslipseis-ekpaideutikwn-kai-eisagwgi-sta-aei-me-apolutirio
SHARE THIS
0
SHARES

Νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του κατά την συζήτηση του προυπολογισμού.

«Προχωρούμε σε 15.000 προσλήψεις από το 2019.  Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή» διευκρίνισε και υποστήριξε ότι οι διορισμοί θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές επιταγές. «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία» ανέφερε για να προσθέσει ωστόσο ότι «δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας». Σημείωσε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.

Μιλώντας τέλος για το εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτήρισε την Γ' λυκείου «τάξη φάντασμα» και επέμεινε εκ νέου ότι η εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση θα γίνεται με το απολυτήριο Λυκείου.

Στον υπουργό απάντησε η υπεύθυνη για θέματα παιδείας Νίκη Καραμένως. Η βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι στον προυπολογισμό δεν είναι καταγεγραμμένα τα σχετικά κονδύλια για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.

«Πανικοβάλλεστε στο ενδεχόμενο διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι προσλήψεις δείχνουν ότι έχουμε βγει από το τούνελ. Πείτε μας αν θα τις στηρίξετε», απάντησε ο υπουργός Παιδείας.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook