
Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ένας τουρίστας στη Γαύδο, καθώς όπως ισχυρίζεται δύο αιρετοί του νησιού τον ξυλοκόπησαν άγρια και μάλιστα ο ίδιος κρύβεται, γιατί φοβάται περεταίρω προβλήματα. Όλα αυτά συνέβησαν στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Γαύδου "Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης".
Ο 41χρονος κατασκηνωτής, που εμφανίστηκε με μελανιές και εκδορές στο Κέντρο Υγείας Γαύδου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με το neakriti, σκοπεύει εντός των επόμενων ημερών να φύγει από το νησί και να μεταβεί στην Εισαγγελία Χανίων προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των δικαστικών Αρχών. Την ίδια ώρα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
Πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τον κατασκηνωτή; Ο 41χρονος φέρεται να εμφανίστηκε με σημάδια, πιθανόν από ξυλοδαρμό στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ζήτησε ιατρική βοήθεια με τη συνοδεία αστυνομικού. Ο κατασκηνωτής τυγχάνει να είναι "αντιπολιτευόμενος" της δημοτικής αρχής Γαύδου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και διαμένει σε σκηνή στη παραλία. Κατά καιρούς έχει σχολιάσει αρνητικά τη στάση της δημοτικής Αρχής για τους κατασκηνωτές.
Κατήγγειλε πως δύο αιρετοί τον ξυλοκόπησαν. Δεν έχουν συλληφθεί ενώ τρέχει η διαδικασία του αυτοφώρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν πολλοί αυτόπτες στο περιστατικό.
Δήμαρχος: Κάποιοι θέλησαν να χαλάσουν τις καλές εντυπώσεις
Μιλώντας για την καταγγελία στο Cretalive η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη επεσήμανε ότι διοργανώθηκε μια πολύ όμορφη γιορτή του αθλητισμού στο νησί με τη συμμετοχή 200 και πλέον δρομέων από την Κρήτη και από άλλα μέρη της Ελλάδας και κάποιοι - όπως χαρακτηριστικά είπε - θέλησαν να χαλάσουν τις καλές εντυπώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Στεφανάκη έκανε λόγο για υπερβολές και προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αμαυρώσει το έργο της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός πώς πράγματι στο νησί καθ' όλη τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης και των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν παρών στη Γαύδο και ο αστυνομικός του νησιού.
Το χρονικό
Στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Γαύδου "Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης" το νησί γέμισε με επισκέπτες και 200 δρομείς από την Κρήτη κι άλλα μέρη της χώρας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης στη μουσική βραδιά που ακολούθησε, η διοργάνωσε αμαυρώθηκε από τον άγριο ξυλοδαρμό του επισκέπτη.
Όπως κατήγγειλε, τον έριξαν από τις σκάλες και μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση με χτυπήματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι για τις πρώτες βοήθειες. Άγρια χτυπημένος φοβήθηκε για την ζωή του και θα κρύβεται για τουλάχιστον μέχρι να φύγει εκτός νησιού και να πάει στον Εισαγγελέα Χανίων.
Παρών στο περιστατικό φέρεται να ήταν και ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού ο οποίος τον μετέφερε με το περιπολικό στο ιατρείο Γαύδου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr