Follow us

Γεγονός τα νέα ασθενοφόρα σε Ιο και Ρόδο - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα παρέστησαν στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ_ΡΟΔΟ

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παρέστησαν στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης και ο Διοικητής του Ιδρύματος, τ. Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Γκόλιας, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Γιάννης Βρούτσης και οι δήμαρχοι Ίου Γκίκας Γκίκας και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Πρόκειται για δωρεά δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου ύψους 117.120 ευρώ για να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ίου και το Κέντρο Υγείας στο Γενάδι της Ρόδου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

"Είναι σημαντική η προσφορά αυτή για τα νησιά μας και ευχαριστούμε για τη δωρεά των δύο ασθενοφόρων.

Με πρωτοβουλίες που ψηφίσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνουμε κίνητρα κυρίως τους θερινούς μήνες να έχουμε παραπάνω προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπου έχουμε δεσμεύσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ευγενίδη γιατί τα χρήματα που δίνονται από δωρεές είναι χρήματά που γυρίζουν πίσω στην κοινωνία.

Είναι δωρεές που έχουμε πλήρη εξάρτηση με την διακομιδή του ασθενούς. Επεξεργαζόμαστε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να έχουμε ένα άρτιο σύστημα αεροδιακομιδών από τα νησιά μας με περισσότερα ελικόπτερα και σταθμούς που θα το παρουσιάσουμε άμεσα".

Γεγονός τα νέα ασθενοφόρα σε Ιο και Ρόδο - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

"Το ίδρυμα Ευγενίδου προσέφερε και προσφέρει υπηρεσίες υγείας, χωρίς καν να του το ζητήσουν. Στην Υγεία, στην πανδημία, στο "Σωτηρία" ο Λεωνίδας Ευγενίδης προσφέρθηκε από μόνος του την περίοδο του κορονοϊού και έκανε πολύ μεγάλες χορηγίες, όπως και στο Αττικό και πολλά νοσοκομεία.

Τώρα για τα νησιά: Η Ελλάδα έχει αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, τα νησιά και το θέμα είναι πώς φροντίζουμε να έχουμε καλές υπηρεσίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Υπουργείο, πήραμε αυτά τα χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.

Φροντίζουμε, συνεργαζόμενοι με όλους, με τους Δήμους και με τους ξενοδόχους, για τη φιλοξενία των υγειονομικών, όποτε χρειάζεται να μετακινούνται.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολόγους, διπλασιάζοντας τον μισθό να πηγαίνουν το καλοκαίρι στα νησιά, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα ασθενοφόρα, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καλύψουμε τον πληθυσμό τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερες ανάγκες.

Θεωρούμε κεφαλαιώδη θέματα την ασφαλή αντιμετώπιση τόσο των χρονίων όσο και των Επειγόντων περιστατικών καθώς και τις ασφαλείς διακομιδές σε κάθε μέρος, για να έχει ο κάθε πολίτης τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται.

Ευχαριστούμε πολύ τον Λεωνίδα Ευγενίδη για τη δωρεά".

O Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης δήλωσε:

"Η σημερινή μας δωρεά νιώθουμε ότι είναι μία υποχρέωση που έχουμε προς την ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα Ευγενίδη, ενώ έχει ως κύριο σκοπό λειτουργίας και δράσης του την τεχνική, επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, διαχρονικά όταν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και κρίσεις στην πατρίδα μας ήταν παρόν.

Όπως η αθόρυβη και μεγάλη προσφορά του Ευγένιου Ευγενίδη στους σεισμούς της Ζακύνθου, ή η δωρεά των 3.000.000 δολαρίων του Νικόλαου Βερνίκου - Ευγενίδη στους σεισμούς του 1999. Με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουμε χορηγήσει άμεσα και έμμεσα πάνω από 1.5 εκ ευρώ σε δράσεις.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας, να προσφέρουμε και στην Δημόσια Υγείας, με ένα πρόγραμμα στοχευμένων δωρεών στα νοσοκομεία Σωτηρία, Αττικόν και Παίδων και όχι μόνο. Εκτιμήσαμε ότι ειδικά αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να ενισχυθούν τα νησιά μας και να στηρίξουμε την νησιωτικότητα.

ασθενοφορο_ροδος

Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Η δωρεά ενός ασθενοφόρου στην Ίο, είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με το Κέντρο Υγείας της Ίου, ενός νησιού όπου κατά τους καλοκαιρινές μήνες εικοσαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ταυτόχρονα η καθοριστική συμβολή του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του κ. Χρήστου Ροϊλού όπου μας επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η δωρεά αυτή έχει μεγάλο αντίκρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πράξεις θα πιάσουν τόπο, με ολιστικό τρόπο”.

ασθενοφορο_ροδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Φεβ 2024 | 00:00

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου - Τι διεκδικεί

Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα έλαβαν αποφάσεις για απεργία την ίδια ημέρα.

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 21 Φεβ 2024 | 22:42

Λαμία: Πέταξε το κινητό του στους αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν - Και τι δεν βρήκαν πάνω του

Κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, χρηματικό ποσό και μεταλλικό ξίφος.

ΗΜΑΘΙΑ 21 Φεβ 2024 | 22:18

Στο ίδιο έργο θεατές: Τρένο στην Αλεξάνδρεια περνάει από φυλασσόμενη διάβαση με τις μπάρες ανεβασμένες [βίντεο]

"Οι μπάρες ανοιχτές και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατός μας, η ζωή τους", ακούγεται να λέει ένας άνδρας που βρέθηκε στο σημείο.

21 Φεβ 2024 | 21:46

Αγρότες: Απέκλεισαν το Τελωνείο Ευζώνων -Ένταση στα Ιωάννινα όταν αποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο

Ενταση μεταξύ αγροτών και της αστυνομίας στον κόμβο Καλπακίου στα Ιωάννινα, όταν αποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο.

ΣΤΟ MEGA 21 Φεβ 2024 | 21:30

Κορινθία: Το Παίδων απαγόρευσε στον παλαιοχριστιανό να δει το παιδί του - Πειθαρχική και ποινική έρευνα για την... τηλεργασία

"Τον ενημέρωσα ότι πρέπει να έχει φυσική παρουσία στην υπηρεσία. Εκείνος το αρνήθηκε γιατί έχει λέει εντολή να δουλεύει εξ αποστάσεως" είπε η αντιδήμαρχος Ερέτριας.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ 21 Φεβ 2024 | 20:52

Ράνια Τζίμα: Η στιγμή που ακούει στο δελτίο το ρεπορτάζ με την επιστροφή του συζύγου της στην πολιτική [βίντεο]

Μετά από 8 χρόνια απουσίας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά και η σύζυγός του Ράνια Τζίμα μετέδωσε την είδηση.

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΗΨΗ DNA 21 Φεβ 2024 | 20:33

Βρέθηκε σορός γυναίκας στον Πόρο - Γιατί πιστεύουν πως είναι η Σταυρούλα από την Κυψέλη - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Σταυρούλας από την Κυψέλη, καθώς σορός γυναίκας εντοπίστηκε στον Πόρο και εικάζεται πως ανήκει σε εκείνη.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 21 Φεβ 2024 | 19:47

Στην άσκηση "Spears of Victory 24" συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία - Εντυπωσιακές εικόνες

Με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο μεταστάθμευσε στην αεροπορική βάση King Abdulaziz, στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ 21 Φεβ 2024 | 19:22

Δημόσιοι υπάλληλοι έβγαζαν άδειες και πινακίδες με "φακελάκι" - Έως και 1.000 η "ταρίφα" - Το "πεσκέσι", το "κοστούμι" και τα "νούμερα"

Οι συλληφθέντες υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έπαιρναν "φακελάκι" που ανάλογα με το είδος της εξυπηρέτησης και την υπηρεσιακή τους θέση έφτανε ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 21 Φεβ 2024 | 19:10

Αγανακτισμένος αγρότης στο Σύνταγμα με... τους αγρότες: "Παράτησαν τα τρακτέρ και πήγαν τις βόλτες τους"

"Νιώθω πληγωμένος... Όλοι εδώ χαχαχούχα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγρότης στο Σύνταγμα.

ΧΩΡΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 21 Φεβ 2024 | 18:56

Ο Βασίλης Δημάκης για τον χωρισμό με την Ερασμία Μάνου: Ξαφνικά εν μία νυκτί δεν ξαναείχαμε επικοινωνία [βίντεο]

Ο Βασίλης Δημάκης μίλησε μέσα από την φυλακή για τους λόγους χωρισμού με την Ερασμία Μάνου.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 Φεβ 2024 | 18:47

Θεσσαλονίκη: Επανεμφανίστηκε ο γνωστός "εξορκιστής" - Οι εξορκισμοί και τα "θαύματα" γίνονται πλέον μέσω τηλεφώνου

Ο επικεφαλής της "Εκκλησίας των Εθνών" φαίνεται πως συνεχίζει τη δράση του, παρά τη σύλληψη και φυλάκισή του το 2022.