Follow us

Γεγονός τα νέα ασθενοφόρα σε Ιο και Ρόδο - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα παρέστησαν στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ_ΡΟΔΟ

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παρέστησαν στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης και ο Διοικητής του Ιδρύματος, τ. Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Γκόλιας, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Γιάννης Βρούτσης και οι δήμαρχοι Ίου Γκίκας Γκίκας και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Πρόκειται για δωρεά δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου ύψους 117.120 ευρώ για να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ίου και το Κέντρο Υγείας στο Γενάδι της Ρόδου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

"Είναι σημαντική η προσφορά αυτή για τα νησιά μας και ευχαριστούμε για τη δωρεά των δύο ασθενοφόρων.

Με πρωτοβουλίες που ψηφίσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνουμε κίνητρα κυρίως τους θερινούς μήνες να έχουμε παραπάνω προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπου έχουμε δεσμεύσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ευγενίδη γιατί τα χρήματα που δίνονται από δωρεές είναι χρήματά που γυρίζουν πίσω στην κοινωνία.

Είναι δωρεές που έχουμε πλήρη εξάρτηση με την διακομιδή του ασθενούς. Επεξεργαζόμαστε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να έχουμε ένα άρτιο σύστημα αεροδιακομιδών από τα νησιά μας με περισσότερα ελικόπτερα και σταθμούς που θα το παρουσιάσουμε άμεσα".

Γεγονός τα νέα ασθενοφόρα σε Ιο και Ρόδο - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

"Το ίδρυμα Ευγενίδου προσέφερε και προσφέρει υπηρεσίες υγείας, χωρίς καν να του το ζητήσουν. Στην Υγεία, στην πανδημία, στο "Σωτηρία" ο Λεωνίδας Ευγενίδης προσφέρθηκε από μόνος του την περίοδο του κορονοϊού και έκανε πολύ μεγάλες χορηγίες, όπως και στο Αττικό και πολλά νοσοκομεία.

Τώρα για τα νησιά: Η Ελλάδα έχει αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, τα νησιά και το θέμα είναι πώς φροντίζουμε να έχουμε καλές υπηρεσίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Υπουργείο, πήραμε αυτά τα χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.

Φροντίζουμε, συνεργαζόμενοι με όλους, με τους Δήμους και με τους ξενοδόχους, για τη φιλοξενία των υγειονομικών, όποτε χρειάζεται να μετακινούνται.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολόγους, διπλασιάζοντας τον μισθό να πηγαίνουν το καλοκαίρι στα νησιά, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα ασθενοφόρα, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καλύψουμε τον πληθυσμό τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερες ανάγκες.

Θεωρούμε κεφαλαιώδη θέματα την ασφαλή αντιμετώπιση τόσο των χρονίων όσο και των Επειγόντων περιστατικών καθώς και τις ασφαλείς διακομιδές σε κάθε μέρος, για να έχει ο κάθε πολίτης τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται.

Ευχαριστούμε πολύ τον Λεωνίδα Ευγενίδη για τη δωρεά".

O Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης δήλωσε:

"Η σημερινή μας δωρεά νιώθουμε ότι είναι μία υποχρέωση που έχουμε προς την ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα Ευγενίδη, ενώ έχει ως κύριο σκοπό λειτουργίας και δράσης του την τεχνική, επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, διαχρονικά όταν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και κρίσεις στην πατρίδα μας ήταν παρόν.

Όπως η αθόρυβη και μεγάλη προσφορά του Ευγένιου Ευγενίδη στους σεισμούς της Ζακύνθου, ή η δωρεά των 3.000.000 δολαρίων του Νικόλαου Βερνίκου - Ευγενίδη στους σεισμούς του 1999. Με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουμε χορηγήσει άμεσα και έμμεσα πάνω από 1.5 εκ ευρώ σε δράσεις.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας, να προσφέρουμε και στην Δημόσια Υγείας, με ένα πρόγραμμα στοχευμένων δωρεών στα νοσοκομεία Σωτηρία, Αττικόν και Παίδων και όχι μόνο. Εκτιμήσαμε ότι ειδικά αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να ενισχυθούν τα νησιά μας και να στηρίξουμε την νησιωτικότητα.

ασθενοφορο_ροδος

Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Η δωρεά ενός ασθενοφόρου στην Ίο, είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με το Κέντρο Υγείας της Ίου, ενός νησιού όπου κατά τους καλοκαιρινές μήνες εικοσαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ταυτόχρονα η καθοριστική συμβολή του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του κ. Χρήστου Ροϊλού όπου μας επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η δωρεά αυτή έχει μεγάλο αντίκρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πράξεις θα πιάσουν τόπο, με ολιστικό τρόπο”.

ασθενοφορο_ροδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 16 Μαρ 2023 | 09:50

Πλεύρης: Δεν ιδιωτικοποιείται η ογκολογική μονάδα Παίδων "ΕΛΠΙΔΑ" - Καμία επιβάρυνση των ασθενών

"Δεν ιδιωτικοποιείται η μονάδα, καθώς το ΝΠΙΔ ελέγχεται από το Δημόσιο και χρηματοδοτείται από αυτό" ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Μαρ 2023 | 21:10

Κόντρα Πλεύρη-Αρσένη για το ποιοι ευθύνονται για την επίθεση κατά του Βαρουφάκη - Αναρχικοί ή άνθρωποι του υποκόσμου;

Για αναρχικά στοιχεία έκανε λόγο ο Πλεύρης, ενώ ο Αρσένης επικαλέστηκε τη δήλωση Βαρουφάκη που έκανε λόγο για ανθρώπους του υποκόσμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ 08 Μαρ 2023 | 16:00

Τραγωδία στα Τέμπη: 13 τραυματίες από το δυστύχημα παραμένουν σε νοσοκομεία - Οι 7 σε ΜΕΘ, 4 οι διαδωληνωμένοι

13 τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύονται αυτή την στιγμή, εκ των οποίων οι 7 είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι 4 παραμένουν διασωλημένοι, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 07 Μαρ 2023 | 11:36

Τέμπη: "Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο ή να κάνουν νέο τεστ DNA", λέει ο Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ 07 Μαρ 2023 | 08:31

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στις αιχμές Γεωργιάδη και Πλεύρη για τα Τέμπη: Επιτελικό κράτος της χυδαιότητας και της ακροδεξιάς

Σενάρια χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις δηλώσεις των Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη, σχετικά με τις ευθύνες στελεχών του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, για την τραγωδία των Τεμπών.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ 06 Μαρ 2023 | 23:35

Τέμπη: Διαψεύδει ο Χαυτούρας ότι υπέγραψε την άδεια του επιθεωρητή- "Mου το ζήτησε ο διευθυντής" λέει ο γιατρός

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας διαψεύδει ότι έδωσε αυτός την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 06 Μαρ 2023 | 22:42

Πλεύρης: "Αν έχουν δώσει την αναρρωτική στον επιθεωρητή χωρίς καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν" [Βίντεο]

"Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΕΥΡΗ 06 Μαρ 2023 | 11:38

Τραγωδία στα Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη στη Λάρισα

Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης για το πώς δόθηκε η αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη στη Λάρισα

ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 06 Μαρ 2023 | 08:00

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Πλήρωμα ασθενοφόρου πλένει με λάστιχο ηλικιωμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας

Σοκάρει η εικόνα ντροπής και απάνθρωπης συμπεριφοράς δύο ατόμων σε βάρος μίας ηλικιωμένης γυναίκας στον Ωρωπό που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ 03 Μαρ 2023 | 10:16

Καρφιά Πλεύρη για τα Τέμπη: Δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία - Έβλεπα γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους

Τις πρώτες στιγμές που βίωσε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 02 Μαρ 2023 | 18:54

Γκάγκα για Τέμπη: "Η απόφαση είναι να μη δουν οι συγγενείς τους νεκρούς τους" [Βίντεο]

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ 01 Μαρ 2023 | 10:10

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νέοι η πλειοψηφία των θυμάτων - Τρομακτική η αναγνώριση των νεκρών, λέει συντετριμμένος ο Πλεύρης

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης, η πλειοψηφία των νεκρών είναι νέοι και φοιτητές, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των νεκρών.

"ΕΜΕΙΝΑΝ 14 ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ" 01 Μαρ 2023 | 08:52

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: "Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μας", λέει η Γκάγκα - Επί ποδός τα νοσοκομεία

"Δεν το χωράει ο νους μας", σημείωσε η Μίνα Γκάγκα η οποία βρέθηκε στο ΑΧΕΠΑ για τους τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.