Γ.Γ. Ισότητας: Θύματα σεξισμού οι γυναίκες βουλευτές μέσα στο Κοινοβούλιο

Εξαρση φαινομένων σεξιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των γυναικών βουλευτών εντός της Βουλής, διαπιστώνει η γενική γραμματέας Ισότητας.

gg-isotitas-thumata-seksismou-oi-gunaikes-bouleutes-mesa-sto-koinoboulio
SHARE THIS
0
SHARES

 Επιστολή προς την πρόεδρος της Βουλής στην οποία διαπιστώνει  ξαρση φαινομένων σεξιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των γυναικών βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, απέστειλε η γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.

Προτείνει μεταξύ των άλλων να γίνουν...ειδικά σεμινάρια ισότητας στους εργαζόμενους στη Βουλή και στους βουλευτές και να γίνει ειδική επιτροπή που θα παρακολουθεί την ισότητα μέσα στη Βουλή και να δημιουργηθεί ειδική ζώνη στο κανάλι της Βουλής! 

Σύμφωνα με την κ. Κούβελα οι γυναίκες βουλευτές είναι θύματα , κυρίως γλωσσικού, σεξισμού. 

Για την εξάλειψη των διακρίσεων πρότεινε μια σειρά μέτρα και παρεμβάσεων όπως:

  • Τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής ώστε να συμπεριλαμβάνει την ισότητα των φύλων ως υποχρέωση που πρέπει να εφαρμόζει η Βουλή.

  • Ο σεξισμός και ο γλωσσικός σεξισμός να αποτελούν ανάρμοστη συμπεριφορά, να αναφέρονται ευκρινώς ως τέτοια και να υπάρχουν κυρώσεις.

  • Οι εγκύκλιοι, οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις της Βουλής πρέπει να αφορούν και τα δύο φύλα και ο λόγος που αρθρώνεται να είναι ο αντίστοιχος.

  • Να γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ισότητα στο προσωπικό της Βουλής και στους βουλευτές/βουλεύτριες.

  • Αξιοποίηση του καναλιού της Βουλής ώστε με πολλαπλούς τρόπους να ενημερώνει-ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινή γνώμη στα θέματα ισότητας και άρσης των έμφυλων διακρίσεων. Να δημιουργηθεί ειδική ζώνη με θεματικές εκπομπές και με τη συμμετοχή των γυναικών.

  • Δημιουργία Τμήματος ή Επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της ισότητας των φύλων, μέσα στη Βουλή.

Παράλληλα, η κα. Κούβελα γνωστοποίησε στην κ. Κωνσταντοπούλου τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε σχέση με δύο θεματικές για την πληρέστερη ενημέρωση της τελευταίας εν όψει της επερχόμενης 10η Συνάντησης Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων στη Νέα Υόρκη στις 29-30 Αυγούστου 2015.

 

Διαβάστε ακόμη  

Σεξισμός στη Βουλή: Αλήθεια ή υπερβολή;

Bουλή και…καλτσοδέτα. Υπάρχει σεξισμός στη Βουλή; Σιγά την είδηση!

«'Οργιο» στο twitter για την αγοραία ατάκα Καμμένου στη Βουλή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook