Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα στη Μαυροπηγή και την Ασβεστόπετρα στον δήμο Εορδαίας, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, δημιουργώντας μια δύσκολη κατάσταση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει πλέον επεκταθεί, περνώντας από τον δήμο Εορδαίας στον Δήμο Κοζάνης, και συγκεκριμένα κοντά στα Λιβερά.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από ελικόπτερο, ενώ ολονύχτια μάχη έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι έρπουσα, καίγοντας υπόροφη βλάστηση στην κορυφογραμμή των Λιβερών. Στο πεδίο παραμένουν 52 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.