Γιάφκα στο Κουκάκι: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες - Πώς ξεκίνησε η σχέση του Παλαιοκώστα με τους τρομοκράτες

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως στη γιάφκα του Κουκακίου ουσιαστικά υπήρχε μία "έτοιμη" βόμβα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι έρευνες για… Ο.Λ.Α. (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών), αναφορικά με τους τρεις συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εξελίσσονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. "Ξέρουμε ότι είναι (Ο.Λ.Α), αν προκύψει από τα ευρήματα ακόμη καλύτερα. Αν όχι, έχουμε προκαλέσει την απενεργοποίηση μια επικίνδυνης ομάδας, έχουμε αποσύρει άτομα από αυτή, και έχει μεταφερθεί η πίεση σε εκείνη την πλευρά, στρατολόγων ή οιωνεί τρομοκρατών" αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό τουλάχιστον 3-4 ασύλληπτων συνεργών, κάποιοι από τους οποίους είχαν περάσει "δοκιμή"… ένταξης, τον Νοέμβριο του 2019, στην επίθεση 15 ατόμων με πτυσσόμενες σκάλες και γκαζάκια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα που είχαν ενδείξεις εμπλοκής με τρομοκρατικές επωνυμίες, ενώ ένας, και τραυματίας αναζητείται.

"Έτοιμη" βόμβα στο Κουκάκι

Στα εργαστήρια βαλλιστικής εξέτασης προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στα Πετράλωνα, είναι "καθαρά" δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή ποινική ενέργεια. Συνεχίζεται η ανάσυρση δεδομένων από τα ψηφιακά πειστήρια, προς αναζήτηση προσχέδιου προκήρυξης ή άλλων στοιχείων που συνδέονται με ενέργειες της Ο.Λ.Α..

Γιάφκα στο Κουκάκι: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες - Πώς ξεκίνησε η σχέση του Παλαιοκώστα με τους τρομοκράτες

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως στην αποθήκη του Κουκακίου ουσιαστικά υπήρχε μία "έτοιμη" βόμβα. Υπήρχε έτοιμη η εκρηκτική ύλη (αμμωνίτιδα), οι πυροκροτητές με ακροφύσια-"τσιμπιδάκια" και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Στην αποθήκη υπήρχαν 11 κιλά και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, ίδια… κιλά με την "άσκαστη" βόμβα του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του ΣΚΑΙ, παρότι η αμμωνίτιδα που χρησιμοποιήθηκε εξαϋλώθηκε από την πλήρη έκρηξη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ποσότητα εκρηκτικής ύλης είναι αυτή που χρησιμοποιούσε η Ο.Λ.Α. σε όλες τις βομβιστικές ενέργειες από το 2015, όταν άφησε τα καλάσνικοφ-"ταυτότητα", τις τοποθετούσε σε πλαστικό δοχείο λαδιού μέσα σε σακίδιο πλάτης. "Σε 5 βομβιστικές ενέργειες, η μία αποτυχημένη, έχει χρησιμοποιήσει περίπου 55 κιλά αμμωνίτιδας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ‘γιάφκα’. Ουσιαστικά μπορούσαν να αγοράσουν ή να κλέψουν μία μικρή ποσότητα εκρηκτικού για να προβούν σε μία ενέργεια τον χρόνο όπως συνήθιζαν" αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

1

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών "σάρωσαν" τα 14 τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης στο Κουκάκι, και φαίνεται να έχουν προκύψει "ορφανά" DNA και αποτυπώματα, τα οποία αποτελούν μελλοντικά στοιχεία ταυτοποίησης.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ενδείξεις για 3-4 άτομα που φαίνεται να σχετίζονταν με τους τρεις συλληφθέντες. Κάποιοι από αυτούς τους υπόπτους είχαν συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση 15 ατόμων με… πτυσσόμενες σκάλες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, και εμβολισμού αυτοκινήτου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Δύο άτομα που συνελήφθησαν από αυτή την επίθεση είχαν νοικιάσει τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους δίνοντας τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών "αχυρανθρώπων"!

Παλαιοκώστας-Επαναστατικός Αγώνας: "Ο.Λ.Α. 1-2"

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί εδραιώνουν την διαπίστωση, πως η απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά το 2008, αποτέλεσε έναν βασικό κρίκο της αλυσίδας συνεργασίας του Βασίλη Παλαιοκώστα με αντιεξουσιαστές και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, από την οποία προέκυψε η "θυγατρική" της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία ονομάστηκε Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Από αυτή την σύμπραξη, σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που ξεκίνησε μέσω αντιεξουσιαστικών και ποινικών διαύλων -εντός και εκτός φυλακής- κατά την απαγωγή του βιομηχάνου, είχε προκύψει η "ΟΛΑ 1", η οποία αποτελούταν από τους επονομαζόμενους "Ληστές του Διστόμου", άλλους καταζητούμενους τότε "Ληστές με τα μαύρα", και ένα πρωταγωνιστικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

1

Στη "ΟΛΑ 2", που άφησε σταδιακά τα καλάσνικοφ-"ταυτότητα", και πέρασε στις βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, φέρεται να είχε ενεργό ρόλο ο 42χρονος συλληφθέντας και παλιός συγκατηγορούμενος του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, όπως και κάποιοι από αυτούς που συνελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η γνωριμία τους είχε γίνει στη φυλακή, όταν ο 42χρονος είχε συλληφθεί για τον εμπρησμό οχημάτων ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι το 2004.

Στην ομάδα Παλαιοκώστα, μετείχε και ένας άλλος 42χρονος που είχε συλληφθεί το 2015 στον Βόλο μαζί με την σύζυγό του, αδερφή ατόμου που κατηγορήθηκε και αθωώθηκε για αιματηρή ληστεία σε νησί των Κυκλάδων. Το 2008 φαίνεται να ήταν ο "κλέφτης αυτοκινήτων" του Βασίλη Παλαιοκώστα. Στις 31 Αυγούστου 2007 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Το ένα, Hyundai Santa Fe, χρησιμοποιήθηκε από τον Βασίλη Παλαιοκώστα σε ληστεία χρηματαποστολής στην Επανομή και στην απαγωγή Μυλωνά. Το δεύτερο, ένα μπλε Renault Scenic, κατέληξε στην κατοχή δύο πρωταγωνιστικών μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", το οποίο σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν στη σχεδιαζόμενη τότε επίθεση στο μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εντοπίστηκε στις 26 Απριλίου 2010 καμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή. Σε αυτό ανακαλύφθηκαν μία σφαίρα, βαριοπούλες και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν ότι Παλαιοκώστας και πρωταγωνιστικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, μαζί με άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέπτυξαν μια μακρά συνεργασία, που ξεκίνησε από "παροχές" οχημάτων, οπλισμού, χρημάτων, ασφαλών κρησφύγετων και κατέληξε σε κοινές ληστρικές επιδρομές και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως εκείνη της 25ης Ιουνίου 2010, με το εκρηκτικό πακέτο, που σκότωσε τον υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ 23 Οκτ 2020 | 07:21

Χρυσή Αυγή: Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον άφαντο Παππά μέχρι το Άγιο Όρος - Στη φυλακή οι 13 βουλευτες

Ο Χρήστος Παππάς έχει εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου. Η αστυνομία τον αναζητά παντού.

ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΛΑΘΗ 19 Οκτ 2020 | 10:01

Φιάσκο η σύλληψη 42χρονου για τρομοκρατία στο Κουκάκι - Η προκήρυξη δεν ήταν δική του

Η νέα απάντηση για την προκήρυξη ήρθε στις 10 Οκτωβρίου 2020, αποκαλύπτοντας το τεράστιο εργαστηριακό λάθος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 18 Οκτ 2020 | 08:57

Αποκεφαλισμός καθηγητή στη Γαλλία: Ο 18χρονος δράστης είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος

Ο 18χρονος Ανζόροβ που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία φέρεται να είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 17 Οκτ 2020 | 10:30

Γαλλία: Ο τζιχαντιστής αποκεφάλισε τον καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ - Η στιγμή της εξουδετέρωσής του [βίντεο]

Η στιγμή που ο 18χρονος ισλαμιστής που αποκεφάλισε καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ πέφτει νεκρός από τους αστυνομικούς.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 12 Οκτ 2020 | 14:31

Oruc Reis: Νέα πρόκληση από Ακάρ - Θα προστατεύσουμε το πλοίο μας με τα πολεμικά μας

"Οι Ναυτικές Δυνάμεις μας θα παρέχουν προστασία και υποστήριξη στο Oruc Reis σε περίπτωση ανάγκης", είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

10 Οκτ 2020 | 16:51

Έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου ναυτικού ανοιχτά του Αγιόκαμπου Λάρισας

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, αλιευτικά σκάφη και ένα όχημα του Λιμενικού από ξηράς.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 03 Οκτ 2020 | 12:56

Κορονοϊός: Πιο μεταδοτικός μετά από γενετικές αλληλουχίες - Πώς επηρεάζονται οι έρευνες για το εμβόλιο

Οι γενετικές αλλαγές στον κορονοϊό και οι επιπτώσεις στη διαμόρφωση των εμβολίων κατά του κορονοϊού

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Οκτ 2020 | 07:54

Γιάφκα στο Κουκάκι: Τα έδειξε... Ο.Λ.Α. ο σκληρός δίσκος του 42χρονου - Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν και αναζητούν και δεύτερη "γιάφκα".

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ 30 Σεπ 2020 | 16:06

Σκληροί τρομοκράτες: Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε στη γιάφκα- Για την επίθεση στον ΣΕΒ

Εκτός από τα όπλα στη γιάφκα στο Κουκάκι βρέθηκε και προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ 29 Σεπ 2020 | 07:08

Σαουδική Αραβία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατών που εκπαιδεύτηκαν από το Ιράν

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, αφού οι έρευνες που διεξήχθησαν επέτρεψαν να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους.

"ΦΙΛΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ 28 Σεπ 2020 | 14:02

Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακίζεται ο 42χρονος, ελεύθεροι οι άλλοι δύο

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 42χρονος συλληφθέντας στη Γιάφκα στο Κουκάκι.

«ΟΧΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» 28 Οκτ 2020 | 11:14

28 Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 - Αθάνατες οι τολμηρές Ελληνικές ψυχές [Βίντεο]

Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας "Ζευς" σε όλη την Ελλάδα "από την Ορεστιάδα ως το Καστελόριζο".

«5.000 ΜΕ 6.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ» 28 Οκτ 2020 | 10:38

Εφιαλτικό "καμπανάκι" από Δερμιτζάκη: Φοβάμαι ότι μπορεί να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ιταλίας

"Φοβάμαι ότι μπορεί να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ιταλίας με 5.000 και 6.000 κρούσματα την ημέρα" προειδοποίησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.