Γιαγιάδες της Λέσβου: «Ηπιε το γάλα μονορούφι και εμείς του τραγουδούσαμε»

Η 83χρονη Μηλίτσα Καμβύση, η 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδη και η 85χρονη ξαδέλφη της Μαυρίτσα Μαυραπίδη είναι οι τρεις γιαγιάδες της φωτογραφίας που έγινε viral.

giagiades-tis-lesbou-ipie-to-gala-monoroufi-kai-emeis-tou-tragoudousame
SHARE THIS
0
SHARES

Ολες οι φωτογραφίες έχουν πίσω τους μια ιστορία. Αυτή ίσως έδωσε την απάντηση στην απόγνωση και στον πόνο της προσφυγιάς. Η εικόνα από τη Λέσβο με τις τρεις ελληνίδες γιαγιάδες σε ένα παγκάκι να ταΐζουν ένα προσφυγόπουλο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τρεις γιαγιάδες έχουν όνομα... Η 83χρονη Μηλίτσα Καμβύση, η 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδη και η 85χρονη ξαδέλφη της Μαυρίτσα Μαυραπίδη. Οι τρεις κάθονταν όπως κάθε απόγευμα στο παγκάκι στην άκρη της παραλίας στην Σκάλα της Συκαμινιάς στη Λέσβο.

Εκεί όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Εθνους άκουσαν το σπαρακτικό κλάμα ενός βρέφους μόλις ενός μήνα που το κρατούσε βρεγμένο στην αγκαλιά της η μητέρα του. Εκείνο αρνιόταν να πιει το γάλα του. «Φέρτο εδώ καλέ κορίτσι. Αστο να το ταίσω» είπε η γιαγιά Μηλίτσα πλησιάζοντας την μητέρα που αρχικά δεν κατάλαβε ότι η γιαγιά ήθελε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Της το έδωσε. Η Μηλίτσα πήρε το αγοράκι και του έδωσε το γάλα. «Το ήπιε μονορούφι» λέει η ίδια. Η 83χρονη έχει μεγαλώσει τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια ενώ έχει τέσσερα δισέγγονα. Δούλεψε χρόνια στα χωράφια και πλέον ζει με τη σύνταξη του ΟΓΑ 330 ευρώ. Καμαρώνει όπως λέει τους λιμενικούς που πέφτουν στη θάλασσα για να βγάλουν έξω τον κόσμο. «Να, εδώ έχουν γίνει πολλά. Βγάζουν νεκρά παιδιά. Τι φταίνε αυτοί οι άνθρωποι; Είναι αμαρτία» λέει η γιαγιά.

Ο Λευτέρης Παρτσάλης, που τράβηξε τη φωτογραφία για το SΟΟC, λέει; Δεν φανταζόμουν ότι θα έπεφτα.. πάνω σε μια δυναμική γιαγιά που θα άρπαζε το προσφυγόπουλο να το ταίσει και δύο φίλες της να τη βοηθούν με το βλέμμα τους».


Η φωτογραφία έγινε viral... viral ανθρωπιάς της αθάνατης... Ελληνίδας γιαγιάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook