Γιατί ο Δήμαρχος Ρόδου προσκάλεσε τον Μάικλ Φελπς στο νησί

Συγχαρητήρια επιστολή και πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρόδο, την πατρίδα του Λεωνίδα του Ρόδιου, απέστειλε ο δήμαρχος Ρόδου στον Μάικλ Φελπς

giati-o-dimarxos-rodou-proskalese-ton-maikl-felps-sto-nisi
SHARE THIS
0
SHARES

Συγχαρητήρια επιστολή και πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρόδο, την πατρίδα του Λεωνίδα του Ρόδιου, απέστειλε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στον Αμερικανό ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς που κατέρριψε το ρεκόρ που διατηρούσε για 2000 χρόνια, από το 2ο αιώνα π.Χ, του αρχαίου ολυμπιονίκη Λεωνίδα του Ρόδιου, ο οποίος είχε κατακτήσει δώδεκα μετάλλια σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Λεωνίδας είχε κερδίσει τρία αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής στον αρχαίο στίβο σε τέσσερις συναπτούς Αγώνες, από το 164 έως το 152 π.Χ., όταν ήταν 36 ετών.


Σε μία εποχή με πολύ λιγότερα αγωνίσματα και χωρίς χορηγούς, είχε αναδειχτεί σε έναν από τους πρώτους θρύλους των Ολυμπιακών. Ο Φελπς χρειάστηκε επίσης τέσσερις Αγώνες για να συγκεντρώσει τα 13 ατομικά χρυσά μετάλλια, όμως το κατόρθωσε σε μικρότερη ηλικία, καθώς είναι 31 ετών.

Παράλληλα, με τη νίκη του στα 200 μέτρα μεικτό, ο Φελπς έγινε ο πρώτος κολυμβητής που κερδίζει το ίδιο αγώνισμα σε τέσσερις διαδοχικούς Αγώνες, κάτι που έχουν ήδη πετύχει στο στίβο οι συμπατριώτες του Αλ Όρτερ και Καρλ Λιούις.

Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται, και ο Φελπς θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει κι άλλα μετάλλια στο Ρίο.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook