Γιατί ο Κασιδιάρης προφυλακίστηκε: Το σκεπτικό των δικαστών

Στη δημοσιότητα το σκεπτικό των δικαστών βάσει του οποίου αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Ηλίας Κασιδιάρη.

giati-o-kasidiaris-profulakistike-to-skeptiko-twn-dikastwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται ήδη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έρχεται στη δημοσιότητα το πολυσέλιδο σκεπτικό των δικαστών.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης, επικαλείται «κατόπιν εντολής του» την απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών, καθώς και τις ενσωματωμένες στο απολογητικό υπόμνημά του σελίδες της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε.

Κατεβάστε από εδώ το ένταλμα προσωρινής κράτησης του Ηλία Κασιδιάρη

«Ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο»

Κι αυτό, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του «για να αποδείξει ότι αποδόμησε πλήρως τη σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν. Το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες για τον πραγματικό χρόνο σύνταξής του, κατά τον εντολέα μου, νομοτελειακά συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την σε βάρος του κατηγορία: τα περί βίαιου χαρακτήρα καθώς και οι αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία, όμως, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη αυτοτελώς, και για τα οποία, άλλωστε, ουδεμία ερώτηση δέχθηκε, ως έδει, εφόσον ανακρίτριες και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του στηριζόμενοι και επικαλούμενοι  αυτά (ώστε η απόφαση της προφυλάκισης αυταποδείκτως ήταν προειλημμένη), δεν αποτελούν παρά απαράδεκτα προσχήματα για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής προσωρινή κράτηση, για μία κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κασιδιάρης, με ένα όπλο του πατέρα του και ένα όπλο δικό του, με το οποίο ασκείτο στο άθλημα της σκοποβολής, εγγεγραμμένος ων στην Ελληνική Ομοσπονδία από το έτος 2000, και για τα οποία είχαν εκδοθεί νόμιμες άδειες και ήταν καταχωρημένα στα ονόματά τους, υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" για την εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών της».

Διαβάστε περισσότερα: Aίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο Κασιδιάρης

Και καταλήγει ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη : «Για να το καταλάβει ο κόσμος: με δύο μόλις όπλα (το ένα, δε, του πατέρα του), και τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη, ο κ. Κασιδιάρης εσκόπευε να εξοντώσει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής, σκοπεύοντας, ταυτοχρόνως, με την πρώτη χρήση αυτών, να ... συλληφθεί πάραυτα, αφού τα φυσίγγια έφεραν την υπογραφή ... "Ηλίας Κασιδιάρης". Προφανώς έτσι θεωρούν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας ότι λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα: με όπλα με άδειες στο όνομα των ... εγκληματιών ... Και όμως: με αυτά και με αυτά ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στις φυλακές. Ο κόσμος ας κρίνει».

«Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής»

Σύμφωνα πἀντως  με τις δικαστικές αρχές που στάθμισαν το αποδεικτικό υλικό, την προσωπικότητα και τις εξηγήσεις που έδωσε σχετικά ο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος βουλευτής, τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες του σκεπτικού τους:

  • Ο ηγετικός  ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη στην οργάνωση
  • Τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία είχε μετατρέψει σε πυροβόλα
  • Τα στοιχεία της δικογραφίας (όπως οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες) που αποδεικνύουν ότι ηγείτο της στρατιωτικής  εκπαίδευσης των μελών  της οργάνωσης
  • Ο βίαιος χαρακτήρας του, όπως έχει κατά καιρούς «ξεδιπλωθεί» δημόσια. 

«Ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης», επισημαίνεται, μεταξύ πολλών άλλων στο σκεπτικό της προφυλάκισης.

Κι ακόμα ότι «ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ’ αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook