Γιατί οι γερμανοί θέλουν να καταργηθεί η αλλαγή ώρας!

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Κομισιόν που ψάχνει να δει αν θα ...καταργήσει την αλλαγή ώρας!

giati-oi-germanoi-theloun-na-katargithei-i-allagi-wras
SHARE THIS
0
SHARES

Αύριο Κυριακή τα  ρολόγια γυρίζουν πίσω μία ώρα αλλά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πρόβλημα με αυτό! Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν  ότι η Κομισιόν ήδη εξετάζει τα αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας! 
Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Τα τρία τέταρτα των γερμανών θέλουν να σταματήσει να αλλάζει η ώρα!  


Η θερινή ώρα, η οποία τελειώνει αύριο έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.

Δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας.

Από την άλλη πλευρά , η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook