Γιατροί Αχαϊας: Ένα κρούσμα παρέλυσε το νοσοκομείο στο Ρίο - Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας

Σε "καραντινα" το 1/5 του προσωπικου της Παθολογικης..Μετά την Οφθαλμολογική κλινική επιστρατεύεται και η ΩΡΛ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Rio

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες στην Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνει νέα δεδομένα σε ότι αφορά το σχέδιο αντιμετώπισης της νόσου.

Σύμφωνα με το Patras Τimes εν αναμονή έκδοσης δεκάδων νέων αποτελεσμάτων από τα δείγματα που έχουν ληφθεί και τα οποία ξεπερνούν τα 60 σε πρώτη φάση, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε επιστράτευση μιας ακόμα κλινικής, αυτή της ΩΡΛ μετά την Οφθαλμολογική στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αναφέερι το δημοσίευμα το μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει ως προς την στελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, καθώς το 1/5 αυτής σε ότι αφορά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει τεθεί σε καθεστώς καραντίνας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν από την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, σε ότι αφορά την διαχείριση τους από το νοσοκομείο του Ρίου , ήδη εργαζόμενοι ζητούν να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες πρόσληψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και των κενών που θα δημιουργηθούν από ενδεχόμενη απουσία προσωπικού το οποίο θα ασθενήσει ή θα τεθεί σε καραντίνα.

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και στην περιοχή επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας. Παράλληλα επισημαίνει ότι μέσα σε λίγες ώρες αποδείχθηκε, ότι όχι μόνο θωρακισμένο δεν είναι, το δημόσιο σύστημα υγείας , όπως διατείνεται η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας, αλλά αρκεί ένα κρούσμα για να παραλύσει το ίδιο το νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το ένατο και δέκατο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και τα πρώτα στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα, έφεραν ένα ντόμινο εξελίξεων που επηρεάζουν συνολικά τη λειτουργία του ήδη επιβαρυμένου Δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή μας. Δυστυχώς,

Περίπου δεκαπέντε εργαζόμενοι, γιατροί (σχεδόν το ένα πέμπτο του δυναμικού της παθολογικής κλινικής) ,νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, έχουν τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον. Η Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου επιτάχθηκε για τις ανάγκες νοσηλείας ύποπτων κρουσμάτων, ενώ η αυριανή γενική εφημερία, πιθανά και του Σαββάτου, αναστέλλονται και αναλαμβάνει ο Άγιος Ανδρέας, που ήδη λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις και κάτω από το όριο ασφαλείας.

Καταρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί των επειγόντων και της παθολογίας, τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Ρίου, από την πρώτη στιγμή έθεσαν την υποψία πιθανής νόσησης από κορονοϊό για τον συγκεκριμένο ασθενή, παρότι δεν επέστρεψε από χώρα χαρακτηρισμένη ως ύποπτη και παρότι ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη. Η αρχική καταγεγγραμμένη επίσημη απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αποστολή δείγματος. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν επανεξετάστε το. Χάρη στην επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών τελικά εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ δείγμα προς εξέταση, το οποίο βγήκε θετικό. Η ενοχοποίησή τους ως υπευθύνων για τη μη έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση του ασθενούς σε κατάλληλο θάλαμο, για την έκθεση των υπόλοιπων ασθενών , συνοδών και προσωπικού είναι επικίνδυνη, ανυπόστατη και κατευθυνόμενη από μερίδα των ΜΜΕ και "ανώνυμων πηγών" που αποσιωπούν την κεντρική πολιτική και υγειονομική ευθύνη του Υπ.Υγείας και του ΕΟΔΥ ως διαμορφωτών των κατευθυντήριων οδηγιών και χειρισμού των ασθενών αυτών.

Η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας φαίνεται να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ε.Ι.Ν.Α και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έχουν επισημάνει νωρίτερα από όλους τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Υπ.Υγείας και την ΥΠΕ, ώστε η χώρα και η περιοχή να θωρακιστούν στην πράξη και όχι στα λόγια.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Δυτικής Ελλάδας σε όλες τις βαθμίδες".

31 τα κρούσματα: 17 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 3 σοβαρά στο Ρίο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, οκτώ ημέρες μετά την εμφάνιση του πώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, μαζί με τα πρώτα 8 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομεία της χώρας ανέρχεται σε 17 άτομα. Οι υπόλοιποι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό βρίσκονται σε κατ΄οίκον παρακολούθηση.

Εννέα από τα 21 νέα θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. O ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση, ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ.

Γιατροί Αχαϊας: Ένα κρούσμα παρέλυσε το νοσοκομείο στο Ρίο - Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας

Φύλλο πορείας από τα κέντρα Υγείας για τα νοσοκομεία της Πάτρας

Στην Αχαϊα επιστρατεύεται προσωπικό από τα κέντρα υγείας της Πάτρας για να ενισχύσουν τα δύο νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα. Όπως μεταδίδει το thebest.gr, 13 άτομα από τα δύο κέντρα υγείας της Πάτρας, του Αγίου Αλεξίου και της Άνω Πόλης, φεύγουν για τα νοσοκομεία και τους έχουν δοθεί φύλλα πορείας.

Παράλληλα στο νοσοκομείο του Ρίου έχουν δημιουργηθεί συνθήκες απομόνωσης στην οφθαλμολογική κλινική -η οποία διαθέτει 24 κρεβάτια και ήταν άδεια- στην οποία έχει γίνει επίταξη με εντολή της διοίκησης, ώστε να νοσηλευτούν εκεί τα κρούσματα.

Η είσοδος στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος γίνεται μόνο με τη χρήση μάσκας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η πρόσβαση εντός του νοσοκομείου γίνεται μόνο από μια πόρτα που έχει οριστεί ως πύλη εισοδου, για γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενες και άτομα που προσέρχονται για να εξεταστούν.

Ριο

Σε "καραντίνα" και εννέα φοιτητές της νοσηλευτικής

Την ίδια στιγμή, εννέα φοιτητές νοσηλευτικής ήταν στην ομάδα των φοιτητών την Καθαρά Δευτέρα στο νοσοκομείο του Ρίου και δυο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο καθώς κλήθηκαν να του βάλουν πεταλούδα και ορό. Οι φοιτητές είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το Patras Times έξαλλοι είναι οι γονείς τους, καθώς όπως δηλώνουν, οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τμήματος του νοσοκομείου, τους έστειλαν να αντιμετωπίσουν εμπύρετο περιστατικό, το οποίο μάλιστα είχε ενημερώσει ότι προέρχεται από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Ριο

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 15 Σεπ 2020 | 07:47

Άφαντος ο ασθενής με κορονοϊό που το έσκασε από το Ιπποκράτειο – Τον αναζητούν σε όλη την Αθήνα

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας, ο μετανάστης παραμένει άφαντος το τελευταίο διήμερο.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 94 ΕΤΩΝ 14 Σεπ 2020 | 21:34

Ανησυχία για τον Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εστέν: Στο νοσοκομείο με λοίμωξη των πνευμόνων

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού.

«ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΙ ΑΥΤΗ" 14 Σεπ 2020 | 15:46

Κορονοϊός: Εξιτήριο πήρε ο Μπερλουσκόνι - "Η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου" [Εικόνες]

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήλθε του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν από τις 3 Σεπτεμβρίου λόγω κορονοϊού.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 11 Σεπ 2020 | 10:25

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Καθηλωμένη στο φορείο του νοσοκομείου [Εικόνα]

Η φωτογραφία και το μήνυμα της ηθοποιού Ευδοκίας Ρουμελιώτη μέσα από το νοσοκομείο.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ FACEBOOK 07 Σεπ 2020 | 12:30

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Η επείγουσα επέμβαση στον ευρωβουλευτή

Εσπευσμένα εισήχθη στο νοσοκομείο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

ΣΤΟ FACEBOOK 06 Σεπ 2020 | 14:55

Άκης Τσοχατζόπουλος: Συγκλονίζει η φωτογραφία του από το νοσοκομείο -Το συγκινητικό μήνυμα της Βίκυς Σταμάτη [Εικόνα]

Η φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου από το νοσοκομείο και η ανάρτηση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη

05 Σεπ 2020 | 18:25

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υγεία του Σιλβιο Μπερλουσκόνι - Μια εβδομάδα στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού

Ο "Καβαλιέρε", ο οποίος μολύνθηκε με κορονοϊό, είναι απύρετος και πέρασε χωρίς προβλήματα την περασμένη νύχτα.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 04 Σεπ 2020 | 15:41
ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟ 04 Σεπ 2020 | 11:21

Κορονοϊός: Σε νοσοκομείο του Μιλάνου ο 83χρονος Μπερλουσκόνι - Με πνευμονία σε πρώιμο στάδιο

Ο Μπερλουσκόνι υπεβλήθη πριν από λίγο σε αξονική τομογραφία στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 01 Σεπ 2020 | 14:10

Τραγωδία στο "Αττικόν": Κικίλιας και Τσιόδρας επισκέφθηκαν τη νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση [εικόνες]

Την 32χρονη νοσηλεύτρια η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή μέσα στο νοσοκομείο "Αττικόν", επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΡΟΦΟ 01 Σεπ 2020 | 10:56

Τραγωδία στο "Αττικόν" - Νέες αποκαλύψεις: Ο 59χρονος που μαχαίρωσε τη νοσηλεύτρια, πίστευε ότι έχει χειρουργηθεί αδίκως

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την τραγωδία στο "Αττικόν", όπου ένας ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 31 Αυγ 2020 | 19:46

Επίθεση στο Αττικό νοσοκομείο: Συγκλονίζει συνάδελφος της νοσηλεύτριας - "Κλότσησα το χέρι του να φύγει το μαχαίρι" [Βίντεο]

"Ήταν κύριος, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα επιθετικής συμπεριφοράς" δήλωσε για τον δράστη της επίθεσης στο Αττικόν νοσοκομείο

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ 25 Αυγ 2020 | 15:13

"Τα μαζεύει" η διοικήτρια του νοσοκομείου Ρίου που έστειλε στο Πειθαρχικό τον λοιμωξιολόγο Χαράλαμπο Γώγο

Τι είπε η διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου που κάλεσε σε απολογία το λοιμωξιολόγο Χ. Γώγο, επειδή ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρών για την πορεία του κορονοϊού στην περιοχή