"Γίνονταν ‘κακά πράγματα’ στο κάμπινγκ" αναφέρουν πολλά άτομα που έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο πλαίσιο της έρευνας για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα. Σε αυτά τα "κακά πράγματα’, οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αναζητούν τον δράστη, που πέρα από το προσωπικό μένος, δεν αποκλείουν ακόμη, να υπήρχε και οικονομικό κίνητρο.
Την ίδια ώρα οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία μοτοσυκλέτα, στην οποία εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι επιβαίνει ο δράστης μετά την διπλή δολοφονία, να κινείται προς την Ηλεία. "Το διπλό έγκλημα συνέβη περίπου στις 20:30. Υπάρχει σκοτάδι κάτι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της πινακίδας κυκλοφορίας. Τον εντοπίζουμε σε αρκετές κάμερες ασφαλείας κατά την διαδρομή του. Το θετικό είναι ότι μετά από αρκετές ημέρες διάπραξης των δολοφονιών, υπάρχει ακόμη ‘οπτική επαφή’ με την μοτοσυκλέτα. Δηλαδή ακολουθώντας κάμερες προχωρούμε ακόμη την κίνησή του, χωρίς προς το παρόν να έχουμε φθάσει στην κατάληξή του. Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουμε συλλέξει, φαίνεται να κάνει κάποιες λοξοδρομήσεις, πισωγυρίσματα και να κινείται αντίθετα. Μοιάζει να γνωρίζει καλά τις περιοχές και πως θα κινηθεί" αναφέρει αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης προέρχεται από έναν κύκλο "δυσαρεστημένων" προσωπικών συναναστροφών του 68χρονου θύματος, χωρίς να αποκλείουν ακόμη την περίπτωση κάποιου "ριγμένου" συγγενή. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν αρχικά αναφορές προσώπων στο περιβάλλον του 68χρονου, οι οποίοι κάνουν λόγο για κοινωνικές συναναστροφές του θύματος με ανήλικους, που στη συνέχεια είχαν εκφραστεί απειλητικά εναντίον του.
Μία τέτοια περίπτωση, αποδέκτες της οποίας έχουν γίνει οι αστυνομικοί, προσδιορίζεται χρονικά πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ανήλικος είχε απειλήσει τον 68χρονο ότι θα "τον σκοτώσει, όταν μεγαλώσει". Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για κατά καιρούς οικονομικές συναλλαγές προσωπικού χαρακτήρα του 68χρονου με διάφορα άτομα, τα οποία στη συνέχεια εκφράζονταν με δυσαρέσκεια στη συνέχεια για αθέτηση των συμφωνηθέντων.
Στην πορεία των ερευνών, εξετάζοντας πιθανά οικονομικά κίνητρα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος άλλαζε συχνά την διαθήκη του και μάλιστα 5 φορές τους τελευταίους μήνες.
Φαίνεται να άλλαζε διαθήκη, σαν να ήθελε κάθε φορά να ικανοποιήσει άλλα πρόσωπα, με τα οποία είχε επαφές, τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και να ‘τιμωρήσει’ άλλα" αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός. Ωστόσο η τελευταία αλλαγή διαθήκης φαίνεται να έγινε την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν την δολοφονία του ίδιου και του επιστάτη, η οποία θα ανοίξει σήμερα.
Μετά την τελευταία πρόσφατη επίσκεψη στον συμβολαιογράφο, μαζί με τους τρεις μάρτυρες (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ο 68χρονος φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει τις "σωστές αλλαγές, αναφέροντας παράλληλα ότι πρόθεσή του ήταν να πουλήσει όλη την περιουσία του και να φύγει στο εξωτερικό γιατί "δεν άντεχε άλλο"…