Για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Τράγκα και το θρίλερ με την αμύθητη περιουσία του, που θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο για πιθανή τέλεση βαρύτατων κακουργημάτων, μίλησε ο αδερφός του δημοσιογράφου.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Live News" του Mega, τόνισε πως μετά το δεύτερο διαζύγιο του αδερφού του δεν είχαν επαφές και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα λέγονται γύρω από το όνομα της οικογένειάς τους.
"Δεν είχα σχέση με τον αδερφό μου. Δεν με έχει καλέσει κανένας, ούτε έχω καμία σχέση. Τα περιουσιακά μου στοιχεία προέρχονται από τη μητέρα μου, είμαστε ετεροθαλή αδέρφια. Δεν είχα καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή με το τι έκανε ο αδερφός μου, είπε.
"Δεν ξέρω τι έκανε και πώς έβγαλε αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι βγάζει ένα περιοδικό. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο που μου είχε πει κάποτε ότι: "Ξέρεις, θα μένω στη Γαλλία τον μισό χρόνο. Έχω πάρει ένα σπίτι στη Γαλλία". Στη γιορτή του καθενός έπαιρνε ο ένας τηλέφωνο και έλεγε χρόνια πολλά. Τέρμα.
Δεν μ’ αρέσει που κυκλοφορεί το επίθετό μας. Το όνομά μας ουδέποτε είχε βγει τη δημοσιότητα. Είμαστε μία αξιοπρεπής οικογένεια από πάππου προς πάππου. Ας ερευνηθεί, κράτος υπάρχει, ας κοιτάξει να βρει την προέλευση", δήλωσε.
Αποποιείται την κληρονομιά ο Φρέντυ Τράγκας
Νωρίτερα, σε αποποίηση της κληρονομιάς του πατέρα του, Γιώργου Τράγκα, προχώρησε ο γιος του, Ευθύμιος Φρειδερίκος (Φρέντυ), δηλώνοντας παράλληλα ότι αφενός δεν είχε καμία απολύτως γνώση ή ανάμειξη στις δραστηριότητες του αποβιώσαντος πατέρα του και αφετέρου ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.
Συγκεκριμένα μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Θέμη Σοφού, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.
Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών.
Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)".
Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και εταιρείες και τρία άτομα, η σύζυγός του, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εταιρειών.