Follow us

Γιώργος Τράγκας: "Εγώ έφτιαχνα τις offshore του" - Λύνει τη σιωπή του ο δικηγόρος πίσω από τις εταιρείες-φαντάσματα

Ο δικηγόρος πίσω από τις εταιρείες offshore που κατείχε ο Γιώργος Τράγκας λύνει τη σιωπή του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαρ.ια Καρρά

"Εγώ ήμουν ο δημιουργός πολλών από τις offshore εταιρείες του Γιώργου Τράγκα κι ανάμεσα σε αυτές της Manorgold LTD που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά της κατοικίας στην Ακρόπολη, όπως και της έπαυλης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας που ανήκε σε Ελληνοαμερικανό, στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας" αναφέρει ο δικηγόρος από τον Πειραιά που παρακολουθούσε και υποβοηθούσε την επενδυτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα "δημιουργούσε αυτές τις εταιρείες με κύριο σκεπτικό όχι μόνο τις αγοραπωλησίες ακινήτων, τις οποίες θεωρούσε σημαντικές επενδύσεις, αλλά και για να μην εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία του σε αγωγές προσώπων που θεωρούσαν ότι δυσφημούνταν από αναφορές του ή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που είχε.

Όπως αναφέρει, εκείνο που του είχε κάνει τεράστια εντύπωση είναι ότι, "αν εξαιρέσει κάποιος τα σπίτια στη Γαλλία και στο Μονακό που επισκεπτόταν συχνά, στα περισσότερα από τα υπόλοιπα είχε μεταβεί ελάχιστες φορές, κυρίως για τις αγορές των ακινήτων" αναφέρει ο δικηγόρος.

"Θυμάμαι ότι μια φορά με ρωτούσε για ταξίδι του στο Λας Βέγκας κι εγώ ήμουν επιφυλακτικός γιατί θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία γι’ αυτόν" σημειώνει ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα.

Όπως αναφέρει, στη συνέχεια πληροφορήθηκε πως ο Γιώργος Τράγκας "όχι μόνο πήγε, αλλά και ότι αγόρασε εκεί ακίνητο"

"Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου είχε κάνει ότι διέθετε μεγάλα ποσά για τον άμεσο εξοπλισμό, επίπλωση και διακόσμηση των σπιτιών που αγόραζε και τα οποία ολοκλήρωνε μέσα σε λίγες ώρες" συνεχίζει ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", δικηγόρος από τον Πειραιά που παρακολουθούσε και υποβοηθούσε την επενδυτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα σε αρκετά από τα τουλάχιστον 17 ακίνητα του δημοσιογράφου σε Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο "στόχαστρο" της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες ή από φορολογικές παραβάσεις έχει μπει ένας κύκλος συναλλαγών.

Μάλιστα, νομικοί αλλά και άλλοι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο ορισμένες από τις αγορές ακινήτων του δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, να προέκυψαν κατόπιν υποδείξεων και συμφωνιών άλλων προσώπων.

Διαβάστε Επίσης

Κι αυτό με το δεδομένο ότι στο άμεσο περιβάλλον "χειριστών" των εκκρεμοτήτων του Γιώργου Τράγκα με τις ελεγκτικές Αρχές περιλαμβάνονταν και μια στενή συγγενής κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα παραπάνω συνέβαιναν την ώρα που αρκετοί δημοσιογράφοι είχαν καταγγείλει τον Γιώργο Τράγκα για μη καταβολές μισθών σε ΜΜΕ ιδιοκτησίας του. Παράλληλα ο δημοσιογράφος φέρεται να είχε χρέη 25.000 ευρώ σε δημοσιογραφικό φορέα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποί του.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο την προαναφερόμενη εταιρεία Manorgold LTD με μετοχικό κεφάλαιο… 1.000 ευρώ, μέσω της οποίας έγινε η αγορά της βίλας στην Κασσιόπη, κόστους 1.200.0000 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται ότι αναμείχθηκε και δικηγορικό γραφείο της Κέρκυρας που χειριζόταν την πώληση του ακινήτου εκ μέρους του ελληνοαμερικανού πρώην ιδιοκτήτη και στο οποίο έγινε προ 15 περίπου ετών αιφνιδιαστικός έλεγχος του ΣΔΟΕ προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή παραστατικά, συνεχίζουν "ΤΑ ΝΕΑ".

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα "ΤΑ ΝΕΑ", ο εν λόγω δικηγόρος από το Νησί των Φαιάκων αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συναλλαγή, στην υπογραφή των συμβολαίων που έγινε στο γραφείο του δημοσιογράφου σε εφημερίδα ιδιοκτησίας του στα Κάτω Πατήσια, αλλά και στην αντίδρασή του όταν έγινε ο έλεγχος.

Οπως λοιπόν, σημειώνει, ο Γιώργος Τράγκας είχε θεωρήσει πως στην έρευνα υπήρξε "δάκτυλος" τότε υπουργού της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο δήλωνε ότι είχε κακές σχέσεις.

Εταιρείες παντού

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα της Αρχής επισημαίνεται ότι ο 72χρονος δημοσιογράφος είχε δημιουργήσει το 2018 στην Κύπρο την εταιρεία GT Line Media LTD και στη Γαλλία τη μονοπρόσωπη ατομική επιχείρηση Tragkas Georgios.

Επιπλέον, στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους έχουν εντοπιστεί οι Family Line LTD (με έδρα στο Πίτσμπουργκ), NORDALE GROUP SA και Bluebird Assets Corp., ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δημιουργήσει τρεις εταιρείες – τις BLUEBAY Haven LLC, Neer View LLC (με έδρα στη Νεβάδα για την αγορά του ακινήτου στο Λας Βέγκας) και Pennview LLC (με έδρα στο Ντέλαγουερ που συστάθηκε το 2017).

Διαβάστε Επίσης

Στο Μονακό υπήρχε η εταιρεία M. Georgios Tragkaς – MEDIA POWER CONSULTING, ενώ η εταιρεία που είχε στον Παναμά, η TACANA PORTFOLIO SA, είχε συμπεριληφθεί και στα περιώνυμα "Panama Papers".

Η έρευνα της Αρχής ανέδειξε όμως και εννέα εταιρείες, κυρίως εκδοτικές. Ορισμένες από αυτές τις offshore, εκτός του δικηγόρου από τον Πειραιά, φέρεται ότι δημιουργήθηκαν με τη συνδρομή δικηγορικού γραφείου με έδρα στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών της Αρχής φέρεται ότι συγκεντρώθηκαν άτυπες καταγγελίες για παρασκηνιακές συνεννοήσεις του δημοσιογράφου με επιχειρηματίες. Αυτές φαίνεται πως αφορούσαν "προειδοποιητικά" ή υποβοηθητικά δημοσιεύματα για αναφερόμενες συναλλαγές τους, αιτήματά τους στις Αρχές κ.ο.κ.

Ανάμεσα σε αυτούς φέρεται ότι ήταν δύο επιχειρηματίες από τον κατασκευαστικό τομέα, δύο από τον χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών και δύο από τον τραπεζικό κλάδο.

Χωρίς, όμως, κανένα στοιχείο τεκμηρίωσης των καταγγελιών, δεν υπήρξαν σχετικές καταγραφές στο πόρισμα της Αρχής, στο οποίο, ωστόσο, αποδίδεται στον Γιώργο Τράγκα το αδίκημα της εκβίασης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΕΞ ΜΕΡΝΤΟΧ 14 Ιουλ 2022 | 20:38
ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 12 Ιουλ 2022 | 14:34

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Ασκήθηκε έφεση για την αθώωση της Ρένας Δούρου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε έφεση στην αθώωση της Ρένας Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ 12 Αυγ 2022 | 14:00

Σαντορίνη: Τέσσερις συλλήψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 33χρονου - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Με σοβαρά τραύματα σε κεφάλι και σώμα μεταφέρθηκε το θύμα της ληστείας από τη Σαντορίνη στην Αθήνα.

ΑΡΠΑΞΑΝ ΜΩΡΟ 8 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΤΟΥΣ 12 Αυγ 2022 | 13:54

Αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω: Στον Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες - Είναι φιλικά πρόσωπα της μητέρας

Την πόρτα του Ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την αρπαγή του βρέφους στο Αιγάλεω. Ήταν φίλοι της μητέρας, που νιώθει προδομένη που της πήραν το μωρό.

ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 12 Αυγ 2022 | 13:09

Τελευταίες διακοπές για Έλληνα στην Αυστραλία: Αυτοκτόνησε στη Μελβούρνη

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της αυτοκτονίας Έλληνα πολίτη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο άνδρας είχε πάει για διακοπές.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΡΟΜΟ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ 12 Αυγ 2022 | 13:06

Επίθεση με κατσαβίδι στον Βόλο: Πριν από μια εβδομάδα χτυπούσε ξανά τη σύντροφό του στην αυλή - Οι γείτονες πήραν την αστυνομία

Η κακοποιητική συμπεριφορά στην 26χρονη που δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι ήταν συνεχής. Ξανά πριν μια βδομάδα την χτυπούσε στην αυλή, λέει η συνήγορός της.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ 12 Αυγ 2022 | 12:32

Άγριο φονικό στην Άρτα: Ο 75χρονος έφαγε τέσσερις σφαίρες για να σώσει την κόρη του από τον πρώην γαμπρό του

Θέμα ωρών είναι η σύλληψη του 29χρονου γαμπρού που σκότωσε τον πεθερό του και βρήκε καταφύγιο στα βουνά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΤΑΣΕΙ 12 Αυγ 2022 | 12:30

Άργησε, κρεμάστηκε από τον καταπέλτη αλλά έπεσε και έχασε τελικά το πλοίο: Απίστευτο σκηνικό στον Πειραιά [βίντεο]

Αρκετά αργοπορημένος έφτασε επιβάτης στον Πειραιά ο οποίος για να μη χάσει το πλοίο κρεμάστηκε από το καταπέλτη του αλλά έπεσε στο έδαφος.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ 12 Αυγ 2022 | 12:21

Θάσος: Καταγγελία για τις συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών - Κοιμόντουσαν σε αποθήκη κάμπινγκ [εικόνες]

Ο χώρος που οδηγήθηκαν οι πυροσβέστες για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης είναι αυτός της αποθήκης κάμπινγκ όπου διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 12 Αυγ 2022 | 11:42

Καστοριά: Απομάκρυνση αρκούδας με τα δύο μωρά της από κεντρικό σημείο της πόλης

Γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, η αρκούδα με τα μωρά της οδηγήθηκε τελικά προς την έξοδο της πόλης, προς την καστοριανή ύπαιθρο, ύστερα από μια επιχείρηση που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 11 ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ 12 Αυγ 2022 | 11:32

Πάτρα: Ανατροπή σε υπόθεση δήθεν ασέλγειας πατέρα στην 4χρονη κόρη του - Καταγγελίες για "μαϊμού" γνωματεύσεις ψυχολόγου

Τεράστια ανατροπή στην Πάτρα με την υπόθεση ασέλγειας πατέρα στην 4χρονη κόρη του.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ 12 Αυγ 2022 | 11:20

Χαμός στο Twitter με την ροκ εμφάνιση του Νίκου Καρβέλα σε αγώνα του Παναθηναϊκού - Δείτε εικόνες

Η ροκ εμφάνιση του Νίκου Καρβέλα, με το μαύρο μολύβι στα μάτια και τα μαύρα νύχια, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, με το Twitter να παίρνει φωτιά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 12 Αυγ 2022 | 11:01

Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: Τοπικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Σε ποιες περιοχές

Σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ήπειρο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν.