X

Γλυκά Νερά: Όλη η σοκαριστική απολογία του πιλότου: "Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της - Έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο"

Ολόκληρη η απολογία του 33χρονου συζυγοκτόνου - Πώς έγινε ο καβγάς με την Καρολάιν και πώς έφτασε στη δολοφονία της στο σπίτι στα Γλυκά Νερά

Γράφει: TheToc team

Την Τρίτη στις 10 το πρωί θα επανέλθει στον ανακριτή ο 33χρονος πιλότος που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος που χθές ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό λειτουργό ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του είναι μετανοιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.

H προανακριτική απολογία

Ως ένα ατύχημα πάνω σε μία διένεξη που είχε με την Καρολάιν φαίνεται να περιέγραψε όσα έγιναν τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ο 33χρονος πιλότος στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα, στο τελευταίο τετ α τετ με τους αστυνομικούς στο οποίο ομολόγησε το έγκλημα σε βάρος της συζύγου του, φέρεται να υποστήριξε πως όλα έγιναν πάνω στην προσπάθεια του να της μιλήσει καθώς η 20χρονη μετά την γέννηση της μικρής τους κόρης "είχε γίνει επιθετική".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος υποστηρίζει πως αυτά που έγιναν μετά το έγκλημα ήταν μία προσπάθεια του , όχι με στόχο να αποφύγει ο ίδιος τις επιπτώσεις , αλλά σκεπτόμενος ότι αν αποκαλυφθεί η δράση του θα έχανε η κόρη του τον πατέρα της. "Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της" είπε , αναφέροντας πως σκότωσε το σκυλάκι της 20χρονης μετά για να γίνει πιστευτό όλο το σενάριο που επικαλέστηκε. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι σκέφτηκε ότι "κανείς δεν θα πίστευε πως θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί".

Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς χθες , μετά από ώρες που του υπέβαλαν καταιγιστικές ερωτήσεις, πως θέλει να ζητήσει "μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα". Είπε επίσης πως γνωρίζει ότι αυτή η συγγνώμη του "έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που την στερήθηκαν".

Όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος "αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται".

Διαβάστε Επίσης

"Για μένα η Λυδία μετά κι από αυτές τις περιπέτειες της υγείας της, είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το να σας πω ότι είναι τα πάντα για μένα, νομίζω είναι πολύ λίγο" αναφέρει ο κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του και συνεχίζει:

"Της πρότεινα να πάμε σε ψυχολόγο"

"Όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι, η συμπεριφορά της Καρολάιν άρχισε να αλλάζει. Εκεί που ήταν όλα καλά μεταξύ μας, μπορεί για την οποιαδήποτε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή να γινόταν επιθετική απέναντι μου. Η Καρολάιν είχε το εξής χαρακτηριστικό. Μπορεί να ήμασταν όλη την εβδομάδα μια χαρά και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γύρναγε ένας διακόπτης και να γινόταν επιθετική απέναντι μου ή απέναντι σε οποιοδήποτε την είχε πειράξει εκείνη τη στιγμή.

Μετά από μία ώρα που θα της περνούσαν τα νεύρα, ήταν όλα μια χαρά εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ αυτές τις εξετάσεις της. Της πρότεινα να πάμε σε μία ψυχολόγο, εκείνη συμφώνησε και έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία (…) για συνεδρίες".

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο 32χρονος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπη και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει.

Η Καρολάιν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: "Δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο". Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε πάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Καρολάιν προσπαθούσε να κοιμηθεί. Πήγα λοιπόν και έβαλα την μικρή δίπλα της για να κοιμηθούμε όλοι μαζί".

"Μου φώναξε επειδή της έφερα τη μικρή"

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο κατηγορούμενος λέει στην προανακριτική του απολογία: "Άφησα την Λυδία η Καρολάιν άνοιξε τα μάτια της άρχισε να μου φωνάζει επειδή της έφερα τη μικρή και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Καρολάιν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη μέσα στο λίκνο. Λέγοντας κάτι του στυλ σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Καρολάιν είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή και αυτή μου απάντησε κάτι του στυλ: "Ότι γουστάρω θα κάνω, ό,τι θέλω θα κάνω". Πήρε τη μικρή κάτω και κοιμήθηκε στον καναπέ.

Διαβάστε Επίσης

Το σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου αν το έκανε αυτό τώρα που είμαι και εγώ μπροστά, αν λείπω, τι θα της κάνει, θα τη σκοτώσει; Αυτό δεν μπορούσε να μου φύγει από το μυαλό. Ανέβηκα ακόμη μία φορά στην κρεβατοκάμαρα για να κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά.

Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε Όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται.

Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα δηλαδή. Που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί...".

Όσον αφορά το τι έκανε μετά το έγκλημα, είπε: "Τότε λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μία τελευταία προσπάθεια μήπως μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της. Σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της, αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατον να κάνω. Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα. Το επόμενο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πω ότι κάποιος άλλος το έκανε. Θα έλεγα στην αστυνομία ότι μπήκαν ληστές μέσα στο σπίτι.

"Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί"

Βρισκόμουν σε πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές, θα έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου στα κάγκελα της σκάλας. Δεν θυμάμαι τη χρονολογική σειρά".

Διαβάστε Επίσης

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να σκηνοθετήσει τη ληστεία: "Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα χέρια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με το σπάγκο έδεσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ, πήρα τη μικρή από τον καναπέ που κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στην Καρολάιν. Η μικρή κοιμόταν", είπε στους αστυνομικούς.

Ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς πως "θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της".