Γλυκά Νερά: H μάχη για τη μικρή Λυδία - Το παρασκήνιο για την επιμέλεια της κόρης της Καρολάιν

Τα επιχειρήματα των δύο οικογενειών για την καλύτερη ανατροφή του μωρού του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά - Αποκλειστικότητα ζητούν οι Κράουτς, συνεπιμέλεια και μοιρασμένοι χρόνο οι Αναγνωστόπουλοι,

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καρολάιν

Λύση για την ανατροφή του μωρού της Καρολάιν και του δολοφόνου συζύγου της στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καλείται να δώσει το δικαστήριο.

Οι δύο οικογένειες έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, με τους γονείς της Καρολάιν να ζητούν αποκλειστικότητα και τους γονείς του συζυγοκτόνου να αιτούνται συνεπιμέλεια και να έχουν το μωρό 6 μήνες.

Το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως "ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο".

"Στην Αλόννησο δεν θα είναι η κόρη του φονιά, αλλά η Λυδία της αδικοχαμένης μανούλας"

Γλυκά Νερά: H μάχη για τη μικρή Λυδία - Το παρασκήνιο για την επιμέλεια της κόρης της Καρολάιν

Όπως ανέφερε, το σπίτι των γονιών της 20χρονης είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει η Λυδία "καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Αυτό το παιδί, σαν περιβάλλον, θεωρούμε ότι πρέπει να μεγαλώσει στην Αλόννησο. Γιατί η Αλόννησος το αγκαλιάζει ήδη. Το νησί αγκαλιάζει την μητέρα της Καρολάιν, είχε αγκαλιάσει την Καρολάιν. Δεν θα υποστεί το μπούλιγνκ που θα υποστεί στην Αθήνα, όπου θα είναι η κόρη του δολοφόνου της μάνας της. Στην Αλόννησο θα είναι η Λυδία της αδικοχαμένης μανούλας".

Διαβάστε Επίσης

Μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της Καρολάιν, μέσω της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα". "Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα", δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπε ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνική λειτουργός που εξέτασε το περιβάλλον της οικογένειας, το χαρακτήρισε ιδανικό για να μεγαλώσει η μικρή Λυδία. "Οικονομικά η μητέρα της Καρολάιν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα παιδί. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε ότι κάθε μήνα η μητέρα της Καρολάιν τους έδινε 1.000 ευρώ για να τα βγάλουν πέρα" σημείωσε.

"Οι ψυχίατροι λένε ότι στο τοξικό περιβάλλον του δολοφόνου, έστω και αν είναι οι γονείς του που μπορεί να μην έχουν καμία ευθύνη, δεν είναι δυνατόν να μεγαλώσει αυτό το παιδί" πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης.

Στις εισαγγελικές αρχές έχουν παραδοθεί τα πορίσματα των κοινωνικών υπηρεσιών που εξέτασαν τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα.

Η πλευρά των νομικών παραστατών της οικογένειας Καρολάιν προσκόμισε στην εισαγγελέα ανηλίκων πραγματικά περιστατικά και απόψεις επιστημόνων, ψυχιάτρων οι οποίοι συνηγορούν στην άποψη ότι θα πρέπει να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της 20χρονης αδικοχαμένης κοπέλας.

Συνεπιμέλεια ζητούν οι γονείς του συζυγοκτόνου

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΜΩΡΟ

Τη συνεπιμέλεια του μωρού της Καρολάιν και του 33χρονου γιου τους, από κοινού με την οικογένεια της 20χρονης, ζήτησαν με αίτησή τους οι γονείς του Αναγνωστόπουλου.

Την αίτηση κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι το συμφέρον της μικρής Λυδίας θα ήταν "η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της".

Επίσης, επικαλούνται "καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν", όπως αναφέρεται στην αίτηση, με την οποία ζητείται η κατανομή του χρόνου άσκησης της επιμέλειας της μικρής από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

Διαβάστε Επίσης

"Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης", αναφέρουν στην αίτηση.

"Η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας"

γλυκά νερα

Συμπληρώνουν επίσης πως με αυτό τον τρόπο "διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών".

Διαβάστε Επίσης

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως διαθέτουν την καταλληλότητα για να μεγαλώσουν τη μικρή Λυδία, εξηγώντας πως "είναι βέβαιον ότι πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, με ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα".

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει "κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των οικογενειών" το οποίο θα συνεχιστεί, ενώ εξηγούν πως: "Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη ΛΥΔΙΑ και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της".

Σημειώνεται πως, η συνεπιμέλεια του ανήλικου παιδιού είναι κάτι πρακτικά δύσκολο, καθώς η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν ζει στην Αλόννησο και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Παρ' όλα αυτά, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, οι γονείς της 20χρονης θέλουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα στερήσουν τη δυνατότητα στους γονείς του δράστη να βλέπουν το εγγόνι τους όποτε επιθυμούν.

Οι γονείς του δράστη δε, έχουν επίσης σπίτι στην Αλόννησο, επομένως θα μπορούν να έχουν επαφή με το παιδί όσο συχνά θέλουν. Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε πως υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να βρεθεί μια συναινετική λύση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

25 Ιουλ 2021 | 13:07

Η Νάντια Μπουλέ φωτογραφίζει για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη της

Η γλυκιά φωτογραφία, με την οποία "γνώρισε" στους ακόλουθούς της το νέο μέλος της οικογένειάς της.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΕΛΕΝΗ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 22 Ιουλ 2021 | 11:14

Νέες αποκαλύψεις για τα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν υποψιαζόταν ότι ο πιλότος είχε γυρίσει σε παλιά του σχέση

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας κατέθεσε πως το ζευγάρι είχε τεταμένες σχέσεις και η Καρολάιν υποψιαζόταν πως υπήρχε κάποια άλλη γυναίκα στη ζωή του πιλότου.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 21 Ιουλ 2021 | 07:49

Γλυκά Νερά: Σκότωσε την Καρολάιν γιατί ήθελε να τον χωρίσει - Οι αποκαλύψεις της "ψυχολόγου" στον ανακριτή

Ούτε παράνομες δοσοληψίες, ούτε ύποπτα δρομολόγια, ούτε τρίτο πρόσωπο - Ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν γιατί θα τον άφηνε - Τα απειλητικά μηνύματα στη Μυλωνοπούλου να μην καταθέσει όσα ήξερε

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤ1 20 Ιουλ 2021 | 20:35

Γλυκά Νερά: "Τον σιχαίνομαι, θέλω να χωρίσω" - Τι είχε πει η Καρολάιν στην 1η συνεδρία με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας

Κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα έδωσε στον ανακριτή η Ελένη Μυλωνοπούλου - Τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

«ΕΧΩ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΕΣ» 19 Ιουλ 2021 | 18:44

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγινε παππούς: Viral η καταπληκτική φωτογραφία αγκαλιά με το μωρό [Εικόνα]

Η κόρη του Νίκου Πορτοκάλογλου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ REALNEWS 19 Ιουλ 2021 | 17:57

Γλυκά Νερά: Τα πρώτα ευρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού - Τι δείχνουν τα δρομολόγια του ελικοπτέρου

Η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του 33χρονου συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών και της 20χρονης Καρολάιν έδωσε νέα στοιχεία στις Αρχές

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΗ DAILY MAIL 17 Ιουλ 2021 | 14:17

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν - "Θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη - Εξαιρετικός ηθοποιός στην κηδεία"

Προφυλακισμένος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Ο πατέρας της Καρολάιν δηλώνει ότι η κόρη του σκοτώθηκε με μια δειλή πράξη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 15 Ιουλ 2021 | 16:03

Μανώλης Κωστίδης: Οικογενειακώς στο Πατριαρχείο- Η ευχή του Βαρθολομαίου στη μικρή Νεφέλη [Εικόνες]

Η οικογένεια Κωστίδη επισκέφθηκε το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη- Οι ευχές στην μικρή Νεφέλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Ιουλ 2021 | 22:53

Σταύρος Μπαλάσκας: Σε διαθεσιμότητα μετά τις δηλώσεις για τον συζυγοκτόνο στα Γλυκά Νερά

Εκτός Σώματος ο Σταύρος Μπαλάσκας - Εκρεμμεί και εισαγγελική έρευνα σε βάρος του μετά τις δηλώσεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 14 Ιουλ 2021 | 14:02

Γλυκά Νερά - Νέες εξελίξεις: Ξεκινά έρευνα για το κίνητρο δολοφονίας της Καρολάιν - Στο στόχαστρο η 40χρονη φίλη του πιλότου

Θα κληθούν μάρτυρες πρόσωπα που φαίνεται να είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες ή επαφές με τον 33χρονο πιλότο τις ημέρες της δολοφονίας της Καρολάιν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 13 Ιουλ 2021 | 11:32

Σεπόλια: Απόπειρα πνιγμού 4χρονης από τη μητέρα της καταγγέλλει ο πρώην σύντροφός της

Απόπειρα πνιγμού μιας 4χρονης από την ίδια της τη μητέρα στα Σεπόλια, καταγγέλλει ο πρώην σύντροφός της.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 12 Ιουλ 2021 | 22:04

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν θα γιόρταζε σήμερα τα γενέθλιά της - Σε νέα τροχιά η υπόθεση

Σήμερα, η Καρολάιν θα έκλεινε τα 20 χρόνια της - Στις 16 Ιουλίου η υπόθεση των Γλυκών Νερών μπαίνει σε νέα τροχιά με καταθέσεις από μάρτυρες κλειδιά.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12 Ιουλ 2021 | 21:40

Γλυκά Νερά: Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,τίμησαν τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν