Διπλός ο στόχος των ληστών στον Αγιο Σάββα

Διπλός ο στόχος των «ληστών» ιατρικών μηχανημάτων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου και της αστυνομίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διπλός ο στόχος των ληστών στον Αγιο Σάββα

Διπλός ο στόχος των «ληστών» ιατρικών μηχανημάτων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου και της αστυνομίας.

Εκτιμούν ότι η «εξειδίκευση» των δραστών να αφαιρέσουν ακριβά μηχανήματα συγκεκριμένης εταιρείας και εξαρτήματα στοχεύει στην διοχέτευσή τους στο εξωτερικό, ενώ η απώλειά τους που προκαλεί το «κλείσιμο» ή την υπολειτουργία της γαστρεντερολογικής και πνευμονολογικής κλινικής, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων στην περίεργη κλοπή.

«Μηχανήματα αξίας περίπου 500.000, που αγοράστηκαν με πολύ κόπο μέσα από δωρεές εφοπλιστών τα τελευταία 10 χρόνια, έκαναν ‘φτερά’ σε μία ώρα. Δεν ήταν τυχαία κλοπή. Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που τα έκλεψαν» είπε απογοητευμένος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής κ. Δ. Ξυνόπουλος, ζητώντας την βοήθεια και ενίσχυση πολιτών προκειμένου να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα μηχανήματα που κλάπηκαν. Ήδη το νοσοκομείο ενημέρωσε εξεταζόμενους πολίτες πως τα ραντεβού τους για εξετάσεις αναβάλλονται και μεταφέρονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτές γίνονται πλέον με τα παλιά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό. Η διοίκηση ήδη έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό. Ο κ. Δενδραμής έκανε λόγο για «στοχευμένη διάρρηξη» και επεσήμανε ότι η αφαίρεση εξαρτήματος στο πνευμονολογικό που συνδέει το βρογχοσκόπιο με την οθόνη, δείχνει την «γνώση» των δραστών και την επιθυμία τους να μην «λειτουργήσει το τμήμα».

Ο υπεύθυνος της εταιρείας ασφαλείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς ότι μέχρι τις 02:30-03:00 τα ξημερώματα, όταν έκανε τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές δεν είχε δει ύποπτη κίνηση. Στο μεταξύ εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση «δολιοφθοράς» των δραστών που σχετίζεται με τη διαρροή που εμφανίστηκε σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου, κοντά στο φαρμακείο, γεγονός που μετατόπισε προσωπικό και υπαλλήλους ασφαλείας εκεί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανή καταστροφή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Δεν αποκλείεται η βλάβη να ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού των δραστών ή ένα γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν.

Η διάρρηξη στις δύο κλινικές, που βρίσκονται στον 1ο όροφο του νοσοκομείου, φαίνεται να έγινε μεταξύ 04:00 και 06:00 τα ξημερώματα, με τους δράστες να σπάνε τις πόρτες που άνοιγαν με πληκτρολόγηση κωδικών. Αφαίρεσαν τα μηχανήματα που είναι μεσαίου μεγέθους και μπορούν να μπουν και σε τσάντες, όπως περιέγραφαν τα στελέχη του νοσοκομείου, με εξαίρεση τον επεξεργαστή που ήταν αρκετά μεγαλύτερος. Στελέχη της Ασφάλειας, που ειδοποιήθηκαν στο… διπλανό κτίριο, έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου, λαμβάνοντας καταθέσεις, ενώ αναζητούσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου και καταστημάτων της περιοχής. Παράλληλα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν τους χώρους της διάρρηξης αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα ιατρικά μηχανήματα, ενδοσκόπια και βρογχοσκόπια, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα, γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί σε περίπτωση συντήρησής τους.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου μιλώντας για το πρωτοφανές περιστατικό της διάρρηξης και κλοπής, επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μια και μόνη είσοδο που φυλάσσεται πάντα και αναρωτιόνταν πως οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν ιατρικά μηχανήματα και να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. 27 Νοε 2020 | 21:12

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 27 Νοε 2020 | 21:06

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε Βουλιαγμένης και Μεσογείων - Σταματούν όλα τα οχήματα

Μπλόκα της Αστυνομίας και της Τροχαίας έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και ελέγχουν αν οι οδηγοί φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης

ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27 Νοε 2020 | 21:02

Κοντοζαμάνης: Αρχές Δεκέμβρη άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμού – Μονάδες αποκατάστασης στα νοσ/μεία

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα είπε ότι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού

ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 27 Νοε 2020 | 20:53

Σενάριο για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - Πιθανή εξαίρεση για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρόθεση επίσης της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι άνοιγμα "διαφορετικών ταχυτήτων".

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 27 Νοε 2020 | 20:41

Άνοιγμα σχολείων με περικοπή ύλης έως 30% για Πανελλαδικές και αναπροσαρμογή για Γυμνάσια και Λύκεια

Πώς θα γίνει το άνοιγμα σχολείων - Σενάρια για μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών και αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης για Γυμνάσια και Λύκεια.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ 27 Νοε 2020 | 20:37

Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Μείωση 30% του φορτίου στα λύματα μέσα σε λίγες μέρες - "Πάμε καλύτερα, δεν εφησυχάζουμε"

Συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας για τη Θεσσαλονίκη προκύπτει μεταξύ των μετρήσεων για κορονοϊό στα λύματα.

3.000 ΕΛΕΓΧΟΙ 27 Νοε 2020 | 20:22

Κορονοϊός: Συναγερμός για Φλώρινα και Γρεβενά - Τι ισχύει για την μετάλλαξη του ιού και τα εκτρεφόμενα ζώα

Σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ 27 Νοε 2020 | 20:04

Κορονοϊός: Πλαφόν στις τιμές των τεστ - 40 ευρώ το μοριακό, 10 ευρώ το rapid test

Ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου και rapid τεστ για τον κορονοϊό ορίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης

ΑΠΑΘΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 27 Νοε 2020 | 19:39

Δύο χρόνια από τη δολοφονία Τοπαλούδη - Εξομολόγηση σοκ από τη μητέρα της: Την σκότωσαν επειδή ήταν γυναίκα

Η Ελένη Τοπαλούδη κακοποιήθηκε και βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια δύο συνομηλίκων της.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Νοε 2020 | 19:31

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων στη χώρα - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι θάνατοι

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 μήνες ώστε να σπάσει το ψυχολογικό όριο των 100.000 κρουσμάτων κορονοϊού

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27 Νοε 2020 | 19:19

Χριστούγεννα με κορονοϊό: "Φέτος θα είναι διαφορετικά" είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

"Νωρίς για να μιλάμε για άρση του lockdown" είπε ενόψει Χριστουγέννων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 27 Νοε 2020 | 19:10

Ανείπωτη τραγωδία με αγοράκι 2,5 ετών: Οι γονείς ψάχνουν την αλήθεια - "Το παιδί μου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή"

Το 2,5 ετών παιδί φέρεται να πνίγηκε πριν από έναν χρόνο με το φαγητό του στον παιδικό σταθμό

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN 27 Νοε 2020 | 18:36

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.