"Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορονοϊό έχουν εμβολιαστεί", τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.
Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να "καταστραφεί ο κορονοϊός".
"Πάρα πολλές φορές στην συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα", επεσήμανε.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς, όπως είπε, "έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε".
Εντούτοις, ο κ. Γώγος υπογράμμισε πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι.
"Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.
Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά, αλλά παραμένει άγνωστο το πότε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr