Γρίπη: Δωρεάν φάρμακα από τα νοσοκομεία- 53 οι νεκροί

Τουλάχιστον 53 οι νεκροί- Το στέλεχος της φετινής γρίπης προσβάλλει και νεαρά υγιή άτομα

gripi-dwrean-farmaka-apo-ta-nosokomeia--53-oi-nekroi
SHARE THIS
0
SHARES

Η δωρεάν χορήγηση αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή νόσος, ακόμη και για νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Η φετινή επιδημία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (59 έως αυτήν τη στιγμή) και θανάτων (53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους) σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με χρόνια νοσήματα. Για τα άτομα αυτά, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η έγκαιρη έναρξη αντιικής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη.

«Η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας, θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook