Follow us

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: "Παρόλο που ήταν κάτω η Κυριακή δεν άφηνε το μαχαίρι"- Όλη η κατάθεση του φίλου της

Είναι ο 37χρονος φίλος της, που τη συνόδευσε στο Α.Τ. και ήταν δίπλα της την ώρα της στυγερής δολοφονίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φίλος Κυριακής

Κατόπιν δικής του παρότρυνσης, όπως φαίνεται, η Κυριακή Γρίβα αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το μοιραίο βράδυ, όταν είδαν τον 39χρονο δολοφόνο έξω από το σπίτι της. Είναι ο 37χρονος φίλος της, που τη συνόδευσε στο Α.Τ. και ήταν δίπλα της την ώρα της στυγερής δολοφονίας. Παρά τον αιφνιδιασμό του, ουρλιάζει, ωρύεται. Φωνάζει να καλέσουν ασθενοφόρο.

Τα όσα κατέθεσε επί μιάμιση ώρα στους αστυνομικούς κόβουν την ανάσα: "Όταν φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή μιλούσε ακόμα με το 100, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα κι εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι" ανέφερε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Live News του Mega.

Διαβάστε Επίσης

"Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη. Ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης".

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Ο 37χρονος συνέχισε λέγοντας: "Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα, στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε".

Τα όσα γνωρίζει και κυρίως είδε με τα μάτια του ο 37χρονος είναι άκρως κατατοπιστικά για το πώς φτάσαμε στο ειδεχθέστατο έγκλημα που συντάραξε όλη τη χώρα, με τα γεγονότα να ξεκινούν πολύ πριν από την 1η του Απρίλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

"Γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός"

"Ήμουν σε σχέση με την Κυριακή για 5χρόνια μέχρι το 2019. Μετά χωρίσαμε και δεν είχαμε επικοινωνία από τότε", είπε ο 37χρονος φίλος της που ήταν μαζί της. Για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχαν την παραμικρή επικοινωνία, όσο δηλαδή η Κυριακή έχει αποκοπεί από όλους και από όλα μπλεγμένη μέσα σε μια αρρωστημένη σχέση με τον δράστη.

Όλα θα αλλάξουν το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, όταν η Κυριακή θα του στείλει μήνυμα στο Facebook πως θέλει να του μιλήσει. Λίγα λεπτά μετά θα ανεβάσει μια φωτογραφία, μόνη και χαμογελαστή δηλώνοντας με νόημα πως επιτέλους νιώθει γαλήνη.

Διαβάστε Επίσης

"Στις 25 Μαρτίου και μέρα Δευτέρα, η Κυριακή μου έστειλε μήνυμα στο Facebook. Κανονίσαμε να συναντηθούμε την Παρασκευή γύρω στις 19:30 σε μια καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη εδώ και 2 μήνες γιατί δεν περνούσε καλά. Από ό,τι μου είπε όσο ήταν στην σχέση της διέμενε στο Αιγάλεω και μετά μετακόμισε στην Νέα Χαλκηδόνα".

Οι δύο φίλοι θα ξανασυναντηθούν και την επόμενη μέρα με το ταλαιπωρημένο κορίτσι αυτή τη φορά να ανοίγει την καρδιά της και να αποκαλύπτει πιο πολλά από το μαρτύριο που βίωνε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

"Το Σάββατο ξαναβρεθήκαμε. Εκεί μου είπε ότι χώρισε γιατί το άτομο που είχε σχέση, γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός. Μου διηγήθηκε ότι αρκετές φορές έφευγε και από το σπίτι, ενώ μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση την οποία είχε ανακαλέσει".

Οι δύο φίλοι συναντιούνται συνολικά τρεις φορές. Η πρώτη στις 29 Μαρτίου σε καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους, η δεύτερη στις 30 Μαρτίου στην Νέα Φιλαδέλφεια και μια 3η φορά το απόγευμα της 1ης Απριλίου, την ημέρα δηλαδή που η 28χρονη θα σφαγιαστεί έξω από το αστυνομικό τμήμα από τον κακοποιητή της.

"Καθίσαμε σε ένα καφέ στη Φυλή στις 19.30. Εκεί κάτσαμε μέχρι τις 21.30. Κατόπιν την κατέβασα προς το σπίτι με το αυτοκίνητο μου, όπου λίγο πριν την αφήσω, είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών όπου διέμενε η Κυριακή, έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσικλέτα", είπε ο 37χρονος.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

"Μόλις τον είδε η Κυριακή μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός και πήγαμε στο τμήμα".

"Μας ακολούθησε με τη μηχανή χωρίς να τον καταλάβουμε"

Ξαναμπήκαν στο αμάξι του 37χρονου και πήγαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα που ήταν λίγα μέτρα από το σπίτι. Ανέβηκαν μαζί στο πρώτο όροφο και την περίμενε έξω από το γραφείο της Αξιωματικού Υπηρεσίας.

"Η Κυριακή μου ζήτησε να κάτσω έξω από το γραφείο. Εγώ δεν άκουγα όλη τη συζήτηση αλλά κατάλαβα από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω ότι οι Αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο η Κυριακή, μου είπε ότι δεν ήθελε να τον μηνύσει και ότι θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 για να την συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της".

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Η συνέχεια διαδραματίζεται έξω από το τμήμα. Η κοπέλα μιλά στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση και ο παλιός φίλος της είναι συνέχεια στο πλευρό της: "Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το 100 τηλέφωνο. Περιέγραφε το περιστατικό δηλαδή ότι είναι ο πρώην φίλος της έξω από το σπίτι, έλεγε και που βρισκόμαστε ακριβώς, εκτιμώντας εγώ ότι το έλεγε κατόπιν ερωτήσεων των αστυνομικών από το τηλέφωνο", ανέφερε στην κατάθεσή του ο 37χρονος.

Οι χρονοβόρες ερωτήσεις όμως από τον ανεξήγητα σχολαστικό και προσηλωμένο στα πρωτόκολλα τηλεφωνητή αποδείχθηκαν μοιραίες για την νεαρή κοπέλα, που γλίτωσε μια φορά έξω από το σπίτι της.

Διαβάστε Επίσης

"Μας περίμενε έξω από το σπίτι της. Εμείς μπήκαμε στο αμάξι και πήγαμε στο τμήμα. Εγώ δεν ήξερα καλά τους δρόμους, θεωρώ ότι αυτός κινούμενος με μηχανή μας ακολούθησε χωρίς να τον καταλάβουμε", συμπλήρωσε στην κατάθεσή του ο 37χρονος.

Τη δεύτερη φορά όμως η Κυριακή ήταν τρομακτικά αβοήθητη. Η ειρωνεία είναι πως ήταν τρομακτικά αβοήθητη έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, με συνολικά 5 αστυνομικούς, ένα παρκαρισμένο περιπολικό και μια κλήση στην Αμεση Δράση που ακόμα πληκτρολογούσε τη διεύθυνση της όσο ο μανιακός δολοφόνος την μαχαίρωνε θανάσιμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 13 Ιουν 2024 | 12:13

Ραγίζει καρδιές ο δάσκαλος της 11χρονης Βασιλικής - "Δανείζομαι το γέλιο σου, για να μην ξεχάσω το παιδί μέσα μου"

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media ο δάσκαλος της Βασιλικής, αποχαιρετά την 11χρονη μαθήτριά του που δολοφονήθηκε από τον θείο της, στην Ηλεία.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 11ΧΡΟΝΗΣ 13 Ιουν 2024 | 11:00

Ηλεία: "Εύχομαι να βγει πεθαμένος από εκεί μέσα" -Δεν θέλει καμία σχέση με τον δολοφόνο της 11χρονης η σύζυγός του

Ξέσπασε η σύζυγος του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής. "Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί του, ούτε τα παιδιά μου".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Ιουν 2024 | 22:15

Ηλεία: Εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν οι τρεις δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο - Παρέμβαση του ΕΣΡ ζητά η ΕΔΕ

Οι τρεις γυναίκες δικαστές του ΜΟΔ Ζακύνθου θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, καθώς φέρονται να ανέστειλαν, χωρίς ειδική και εμπεριστατομένη αιτιολογία, την εκτέλεση της ποινής του 37χρονου

12 Ιουν 2024 | 17:40

Ηλεία: Η κυνική ομολογία του 37χρονου θείου της 11χρονης - "Έβγαλε έναν ήχο "αχ" και δεν ξαναμίλησε"

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως, για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Κυριακής που η 11χρονη έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 12 Ιουν 2024 | 08:59

Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Βασιλική -Την Παρασκευή η απολογία του δολοφόνου της

Η κηδεία της Βασιλικής θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς Πύργου Ηλείας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 12 Ιουν 2024 | 07:25

Ηλεία: Τα 20 κρίσιμα λεπτά σε 4 βίντεο - Σε καρδιά και σπλήνα τα χτυπήματα του δράστη με το κατσαβίδι στην 11χρονη

Σε βίντεο ντοκουμέντο έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του θείου και δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής, πριν το μικρό κορίτσι επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και ξεκινήσει η μοιραία διαδρομή προς το σημείο του φόνου.

ΚΡΗΤΗ 12 Ιουν 2024 | 00:03

Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της πόλης- Βγήκαν μαχαίρια, ένας τραυματίας και μία σύλληψη

Υπήρξε συμπλοκή μεταξύ περίπου δέκα αλλοδαπών μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Λιονταριών.

11 Ιουν 2024 | 21:46

Ηλεία: "Δεν θέλω να τον ξέρω…αυτός δεν θέλει φυλάκιση, αυτός θέλει σκότωμα" – Συγκλονίζει ο αδελφός του 37χρονου δράστη

"Έχει τέσσερα παιδάκια και πάει για το πέμπτο. Αυτά τα παιδάκια τι φταίνε; Αυτά τα παιδάκια τα έχω τώρα εγώ. Τι φταίνε;"

ΣΤΟ MEGA 11 Ιουν 2024 | 21:45

Ηλεία: Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης Βάσως - "Άμα ήταν μέσα στη φυλακή, τώρα θα ζούσε το παιδί μας" [Βίντεο]

"Το κοριτσάκι μου δεν έμπαινε μέσα στο αμάξι του χωρίς να είναι η παιδική μου φίλη, η γυναίκα του δηλαδή" λέει η μητέρα της 11χρονης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 11 Ιουν 2024 | 20:42

Ηλεία: Πώς ο 37χρονος βίασε τη 14χρονη το 2017 - Η απίστευτη απόφαση των δικαστών να τον αφήσουν ελεύθερο

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο 37χρονος επιτέθηκε σε 14χρονη με σκοπό να τη βιάσει - Σοκαριστική περιγραφή - Οι δικαστές δεν έκριναν ότι ήταν επικίνδυνος για νέα επίθεση, ενώ δεν είχε λευκό μητρώο - Θα δικαζόταν το... 2025

ΜΟΝΤΕΝΑ 11 Ιουν 2024 | 20:32

Νέο σοκ στην Ιταλία: Στραγγάλισε τη πρώην σύντροφό του με καλώδιο και κάλυψε το πρόσωπό της με πλαστική σακούλα

Ο δράστης πήγε στην αστυνομία με το πτώμα της πρώην συζύγου του όπου και ομολόγησε.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ 11 Ιουν 2024 | 18:22

Εριέττα Κούρκουλου: Η ανάρτηση για τη δολοφονία της 11χρονης και η απάντηση σε μήνυμα: "Μακριά από εμάς, εμετός"

Σχετικά με ανάρτησή της για τη δολοφονία της 11χρονης από τον θείο της, η Εριέττα Κούρκουλου δέχτηκε ένα επικριτικό μήνυμα για το έργο της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ

ΣΤΟ MEGA 11 Ιουν 2024 | 17:56

Ηλεία: Η στιγμή που το ανυποψίαστο κορίτσι μπαίνει στο αμάξι του 37χρονου - Πριν την ακολουθούσε με το ΙΧ [βίντεο]

Η 11χρονη Βάσω φαίνεται να προχωρά, ενώ απέναντι έχει σταματήσει με το όχημά του ο 37χρονος, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ