Νησιά «στην κατάψυξη»: Λέσβος, Λήμνος, Χίος σε λευκό κλοιό

Χιονίζει ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, σφοδρή χιονόπτωση σε πολλά χωριά. Η Λήμνος ξύπνησε κάτασπρη, η Χίος με φοβερή χιονόπτωση

h-lesbos-ntuthike-sta-leuka-xionia-kai-stin-poli-tis-mutilinis
SHARE THIS
0
SHARES

Στα λευκά έχει ντυθεί η Λέσβος, όπου χιονίζει ακόμη και στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς.

Σφοδρή χιονόπτωση υπάρχει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε Αγιάσο, Συκαμια, Αμπελικό, Λεπετυμνο, Καριωνα Γέρας, Μολυβο, Καπη, Μεγαλωχορι, Άντισσα, Σκαλοχωρι, Αγια Παρασκευή, Κλειου, Αγρα, Μανταμαδο, Φιλια, Ασωματο, Μεσοτοπο, Αργενο, Παμφιλα, Σιγρι, Ερεσο, Ακρασι, Στυψη, Αμπελικο, Καλλονή, Μυτιλήνη, Σκοπελο, Παπαδο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο σε Αγιάσο και Συκαμιά, στον δρόμο Αμπελικού-Μεγάλης Λίμνης καθώς και σε άλλα χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα εδώ και περισσότερο απο δύο ώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Λήμνο όπου όλο το νησί όπως δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες από τον Κοντιά, είναι ντυμένο στα λευκά. Δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στις συγκοινωνίες.

 

 

 

Ολονύκτια μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού έδωσαν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook