H πρώτη έρευνα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα στα σχολεία

Η έρευνα αναλύει την εξαιρετικά θετική επίδραση της μαθητικής επιχειρηματικότητας στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μέντορες και το σχολείο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
H πρώτη έρευνα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα στα σχολεία

Εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη επιχειρήσεων, μαθητές/μαθήτριες και πολιτικοί από όλη την Ελλάδα, θα παρευρεθούν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην Ανοιχτή Εκδήλωση - Ημερίδα και Συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 16:00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της πρώτης έρευνας στα Eλληνικά Γυμνάσια και Λύκεια για τα οφέλη του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση».

Η έρευνα αναλύει την εξαιρετικά θετική επίδραση της μαθητικής επιχειρηματικότητας στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μέντορες και το σχολείο και πραγματοποιήθηκε από τρεις φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής», της Θεματικής Ενότητας «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), την Αικατερίνη Μπλιάτζα, την Παναγιώτα Ρούτουλα και την Αριάδνη Χουλιαροπούλου. Το συντονισμό και την επιμέλεια της έρευνας είχε ο Μάνος Παυλάκης, Learning Director του JA Greece, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη και τον Αν. Καθηγητή του ΕΑΠ, Μανώλη Κουτούζη.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη Συνέντευξη Τύπου, θα τοποθετηθούν, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκηκαι ο Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη μαθητική επιχειρηματικότητα είναι ότι πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και επιχειρηματίες από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει απ’ ευθείας μετάδοση για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Το JA Greece έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και η εκδήλωση θα μεταδίδεται σε live streaming στη σελίδα του οργανισμού στο facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκδήλωση του Junior Achievement Greece

H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή στην ιστοσελίδα του JA Greece: www.senja.gr. Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:00 και η Συνέντευξη Τύπου στις 14:00. Η είσοδος των συμμετεχόντων θα γίνεται από την Κεντρική Πύλη του Κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό 15452, με την επίδειξη του bar code της εταιρείας Εventora και την ταυτότητα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές: https://drive.google.com/drive/u/2/folders/18OoGWnfnRJLLN8rxzrx1IM6gOM8nRKha.
Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής και ως αποδεικτικού για την απουσία από την εργασία και ως αναμνηστικού από την σημαντική αυτή εκδήλωση.

«Κίνημα» υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Με την εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, το JA Greece ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού για διεξαγωγή έρευνας και αναλυτική ενημέρωση-γνωριμία με τον οργανισμό έτσι ώστε να επεκταθεί περισσότερο το παγκοσμίου φήμης πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» στα σχολεία και να επωφεληθούν όλοι οι έφηβοι καθώς -όπως τονίζουν οι ίδιοι μικροί «επιχειρηματίες»- η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «αλλάζει τη ζωή τους». Όλα δείχνουν πως δημιουργείται στη χώρα μας ένα «κίνημα» υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας καθώς αποδεικνύεται ότι δίνει μεγάλη δύναμη στα παιδιά και την Ελλάδα.

Το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού αποτελεί success story του JA Greece, καθώς στις 17 Οκτωβρίου, κατέκτησε τον τίτλο «Επιχειρηματικό Σχολείο – Εntrepreneurial School (ΤΕS) 2019», από το Junior Achievement Europe μετά την Πανελλαδική πρωτιά του 2019 και τις Ευρωπαϊκές βραβεύσεις της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» «Saveat» αλλά και για την συνολική του πορεία με εξαιρετικές συμμετοχές για 12 συνεχόμενα χρόνια. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου που επίσης ανακηρύχθηκε «Επιχειρηματικό Επαγγελματικό Σχολείο – Entrepreneurial Vocationan School2019» από το JA Europe μετά τις πολύ σημαντικές διακρίσεις των μαθητικών «επιχειρήσεων», «Όμηρος – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» και «Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety». Οι βραβευμένοι καθηγητές των δύο σχολείων, οικονομολόγοι, Θάνος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου, Γεωργία Γιωτοπούλου καιΓιώργος Βολοβότσης θα μιλήσουν στην εκδήλωση καθώς και πολλοί άλλοι καθηγητές, εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και βραβευμένοι μαθητές/μαθήτριες, όπως η υπότροφος του JA Greece, Μαρία Κοκάλα.

Οι προτάσεις των ομιλητών της Ημερίδας του Junior Achievement Greece

Οι εξαιρετικοί ομιλητές που συμμετέχουν στην Ημερίδα, θα κάνουν προτάσεις για την επέκταση της μαθητικής επιχειρηματικότητας στα ελληνικά σχολεία, με μεγαλύτερη υποστήριξη των πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη βιωματική μάθηση και αναλαμβάνουν το project της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης». To πρόγραμμα καλλιεργεί, μεταξύ άλλων, την επιχειρηματική κουλτούρα και προετοιμάζει τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο για την αγορά εργασίας. Η μαθητική επιχειρηματικότητα και ειδικά με τον τρόπο που υλοποιείται παγκοσμίως από το JUNIOR ACHIEVEMENT, είναι η κορυφαία μέθοδος που δίνει στα παιδιά χαρά, αυτοπεποίθηση και τα εξοπλίζει με πολλές ήπιες δεξιότητες, απαραίτητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Το παγκόσμιο project «The Company Programme» - Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται -στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς- σε 120 χώρες με τη επίβλεψη του Junior Achievement Worldwide, του 7ου καλύτερου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019). H Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται από το Junior Achievement Greece, απευθύνεται σε εφήβους 15-18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου) και καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση», με αληθινά προϊόντα/υπηρεσίες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos, να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του JA Greece και να διεκδικήσουν βραβεία. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απονέμει και το πρώτο βραβείο του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση». Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Ευρώπης. Αιτήσεις για την τρέχουσα σχολική χρονιά γίνονται δεκτές ως τις 30 Νοεμβρίου 2019. Την εγγραφή πραγματοποιεί ο καθηγητής που θα αναλάβει το πρόγραμμα στο: https://sen-programs.senja.gr. Το JA Greece προσφέρει δωρεάν τα προγράμματά του στα σχολεία με την υποστήριξη της ΝΝ, της MetLife, του Citi Foundation, της Εθνικής Τράπεζας και άλλων επιχειρήσεων.

H πρώτη έρευνα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα στα σχολεία

H πρώτη έρευνα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα στα σχολεία - εικόνα 2


H πρώτη έρευνα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα στα σχολεία - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ 28 Οκτ 2021 | 21:46

Πάτρα: Viral η μαθήτρια που έβγαλε τις γόβες της στην παρέλαση και περπάτησε ξυπόλητη

Δεν άντεξε άλλο η μαθήτρια σχολείου της Πάτρας και απτόητη έβγαλε τα παπούτσια της!

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 28 Οκτ 2021 | 21:14

Ρομά απέκλεισαν σιδηροδρομική γραμμή στο Ζευγολατιό - Κλειστή η Λεωφόρος ΝΑΤΟ

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας - Οι Ρομά διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με θύμα έναν 20χρονο.

ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΨΑΡΑΔΕΣ 28 Οκτ 2021 | 21:03

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Έτσι έχασε την ζωή του ο 35χρονος Χρήστος - Το σπαρακτικό αντίο της γυναίκας του [βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης στο Ηράκλειο - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28 Οκτ 2021 | 20:34

Σημαιοφόρος ετών 59 στην Κρήτη - Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία [εικόνες]

"Παιδιά σήμερα δεν μπορώ. Έχω να πάω παρέλαση να δω τη μαμά μου" έγραψε με χιούμορ η κόρη της σημαιοφόρου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 28 Οκτ 2021 | 19:50

Νέα επεισόδια με Ρομά: Έκλεισαν την εθνική Πύργου - Πατρών [εικόνες-βίντεο]

Ρομά καίνε κάδους, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά.

ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 28 Οκτ 2021 | 19:33

Θεσσαλονίκη: Με κορονοϊό μητέρα και βρέφος έξι μηνών - Νοσηλεύονται στο "Παπαγεωργίου"

Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη - Σε τι κατάσταση βρίσκονται μητέρα και βρέφος.

ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 28 Οκτ 2021 | 18:54

Πρωτοφανής κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο - Εικόνες φρίκης στη δικογραφία με ζώα χωρίς νερό και τροφή

Στη δικογραφία απεικονίζονται άλογα σοβαρά υποσιτισμένα, άρρωστα, τυφλά, με σοβαρές πληγές, χωρίς τροφή και νερό στον Ασπρόπυργο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 28 Οκτ 2021 | 18:33

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Και επίσημα μεσογειακός κυκλώνας - Πού θα "χτυπήσει"

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί τι είναι ο μεσογειακός κυκλώνας και σε τι διαφέρει από τον τυφώνα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 28 Οκτ 2021 | 18:13

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: "Ο φόβος δεν έχει φύγει - Πιστεύω ότι η Κακαράντζουλα είχε συνεργούς"

Η Ιωάννα εκτιμά ότι θα γίνουν περισσότερες έρευνες για το ενδεχόμενο συνεργών στην επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι - Τα σχέδια που κάνει για το μέλλον.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 28 Οκτ 2021 | 17:55

Κορονοϊός: Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε σε κρούσματα την Αττική - "Βράζει" η Θεσσαλία

Επιμένει ο κορονοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - "Βράζει" η Θεσσαλία - Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 28 Οκτ 2021 | 17:31

Κορονοϊός: Ανέβηκαν στους 391 οι διασωληνωμένοι - 2.984 νέα κρούσματα και 31 θάνατοι

Συνολικά 15.801 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τον κορονοϊό - Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι οι 336 από τους διασωληνωμένους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 28 Οκτ 2021 | 16:50

Γαύδος: Τέσσερις μικροί μαθητές τίμησαν το "Όχι" - Έστειλαν μήνυμα υπερηφάνειας από το ακριτικό νησί [εικόνες]

Στο δημοτικό σχολείο στο Καστρί παρουσία της δασκάλας , των γονέων των μαθητών και λιγοστών κατοίκων, τα παιδιά του νησιού τίμησαν το Όχι των Ελλήνων του 1940.

ΚΛΗΘΗΚΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 28 Οκτ 2021 | 16:50

Θεσσαλονίκη: Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν συμμαθητές 18χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ο 18χρονος Χρήστος είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο με "γουρούνα". Οι συμμαθητές του τίμησαν τη μνήμη του στην παρέλαση.