X

Η άγνωστη επικοινωνία του Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο- Τι θα αλλάξει στις εκκλησίες

Αναμένονται αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο

Γράφει: TheToc team

Δύο φορές έχει επικοινωνήσει ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο ώστε να τον πείσει να λάβει αυστηρά μέτρα για τον εκκλησιασμό των πιστών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα. Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή προσθέτοντας οτι αν η ίδια η Ιερά Σύνοδος δεν λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για τον περιορισμό του κορονοϊού και ειδικά στις μεγάλες ηλικίες που συνωστίζονται στις Εκκλησίες, τότε θα υπάρξει αντίδραση από την Πολιτεία.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση την φέρνουν να προσανατολίζεται να επιβάλλει στις Εκκλησίες ότι ισχύει και για τις υπόλοιπες συναθροίσεις.

Αυτό προκύπτει και από την τελευταία κυβερνητική ανακοίνωση μετά την σύσκεψη του Πρωθυπουργού όπως αναφέρεται επι λέξη:


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.