
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την ανάλυση του Χημείου του Κράτους για τη σύσταση και τα είδη της εκρηκτικής ύλης στον ΣΚΑΪ. Αυτά τα στοιχεία θα δώσουν πιθανότατα την "ταυτότητα" της τρομοκρατικής επωνυμίας της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από την επίθεση.
Αν και η έκρηξη θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «τέλεια» καθώς υπήρχε σχεδόν ολική εξαϋλωση της βόμβας, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η όποια ανάδειξη χημικών στοιχείων των εκρηκτικών υλών και ξένα σώματα, όπως πλαστικό ή μέταλλο, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους φορείς, οι οποίοι εμπεριείχαν την συνδεσμολογία και την εκρηκτική ύλη αντίστοιχα.
Από την πρώτη αυτοψία, που είχαν πραγματοποιήσει τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, βγήκε η εκτίμηση πως η συνδεσμολογία ήταν τοποθετημένη σε πλαστικό δοχείο και ξεχωριστά σε μεταλλικό η μεγάλη ποσότητα της εκρηκτικής ύλης.
Ακόμη, υπήρχε η εκτίμηση πως υπήρχε μία «μίξη» εκρηκτικών υλών, όπως ζελατινοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμίτιδα, μικρή ποσότητα ΤΝΤ, που πιθανόν είχε τον ρόλο του… πυροκροτητή, την ανάφλεξης και εκτόνωσης μεγαλύτερης ποσότητας ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο).
Όλα τα παραπάνω υλικά παραπέμπουν στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, «θυγατρικής» του Επαναστατικού Αγώνα. Η ΟΛΑ έχει χτυπήσει με ανάλογες μεγα-βόμβες, με παγιδευμένα αυτοκίνητα το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υπενθυμίζουν τη βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24 Νοεμβρίου 2015, που ήταν η πρώτη της ΟΛΑ.
Η επόμενη βομβιστική ενέργεια της ΟΛΑ, είχε χαρακτηριστικά «εκπαίδευσης» κατασκευαστή βομβών, καθώς υπήρξαν λάθη τα οποία δεν επέτρεψαν να υπάρξει έκρηξη. Ήταν η βόμβα που κλειδώθηκε με λουκέτο μοτοσυκλέτας στα κάγκελα έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, και πέρασε ατόφια στα χέρια των διωκτικών αρχών.
Ακολούθησαν οι βομβιστικές επιθέσεις στην είσοδο των γραφείων Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 και αργότερα στο Εφετείο Αθηνών. Στις βομβιστικές αυτές ενέργειες τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν ήταν από 35 έως 45 λεπτά, ενώ ο καλών επαναλάμβανε πως «δεν είναι φάρσα».
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη «γιάφκα», το οίκημα ασφαλείας ή το γκαράζ στάθμευσης του μαύρου OPEL CORSA, των βομβιστών του ΣΚΑΪ, στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί από γυναίκα στις 18 Νοεμβρίου από τη Νέα Ιωνία, περιοχή η οποία έχει μπει και αυτή στο πεδίο των ερευνών.
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου «θυμίζουν» πως μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν τα κλειδιά γκαράζ στον Άλιμο, όπου εντοπίστηκαν δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ληστεία, ενώ η 25χρονη συνεργός της, είχε νοικιάσει άλλο γκαράζ στην οδό Προμπονά στη Ριζούπολη.
Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας από τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν οι βομβιστές. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα δεν προκύπτει κάποιο όχημα διαφυγής από το σημείο πυρπόλησης του μαύρου OPEL CORSA.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η προκήρυξη της ανάληψης ευθύνης του τρομοκρατικού χτυπήματος σε μέσο μαζικής ενημέρωσης.
Φωτό: Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr