Μετά τις αντιδράσεις έπου χει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα η ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό του Ελλάδα 2021- της επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821,-μιας αναφοράς του γνωστού καθηγητή Αριστείδη Χατζή, που παρουσιάζει τον κυβερνήτη Καποδίστρια σαν δικτάτορα, ήρθε και η απάντηση.
Στην απάντηση σημειώνεται οτι οι συζητήσεις που γίνονται εφόσον είναι νηφάλιες είναι γόνιμες και προστίθεται οτι αλίμονο αν 200 χρόνια μετά δεν μπορούμε να συζητάμε με ψυχραιμία για την περίοδο της Επανάστασης.
Σημειώνεται οτι ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής έγραψε σε άρθρο του και αναπαρήγατες στο twitter η Επιτροπή Ελλάδα 2021:
"Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν "ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού". Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη. Επειδη λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.”
Μετά τις αντιδράσεις η επιτροπή του Ελλάδα 2021 δημοσίευσε την απάντηση:
Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την ανάρτηση της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" σχετικά με τα σχόλια του Ι.Καποδίστρια για το Σύνταγμα της Τροιζήνας, διευκρινίζουμε τα εξής:
Με πρόγραμμα & συνέπεια, από τον περασμένο Φεβρουάριο & για τους επόμενους 20 μήνες, τα social media & το site της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", υπηρετούν αυτό τον σκοπό. Με την έννοια αυτή, οι συζητήσεις που γίνονται, στο βαθμό που είναι νηφάλιες, πιστεύουμε ότι είναι γόνιμες.
Αλίμονο, αν 200 χρόνια μετά, δεν μπορούμε να συζητάμε με ψυχραιμία για την περίοδο της Επανάστασης. Αρκεί, ο στόχος να παραμένει ένας: να την τιμήσουμε, γιατί αυτή, σε μεγάλο βαθμό, προσδιόρισε αυτό που είμαστε σήμερα.